het toneelstuk Macbeth speelt een cruciale rol in de escapetour.
het toneelstuk Macbeth speelt een cruciale rol in de escapetour. (Foto: Aangeleverd)

Theaterescape: ontmasker jij de dader?

HEERHUGOWAARD - Er is een moord gepleegd in het theater! Niet echt natuurlijk, maar dankzij de acteurs die je het verhaal intrekken ervaar je het wel al levensecht. Zaterdag 15 augustus kunnen groepen van maximaal zes personen (vanaf negen jaar) proberen de dader te ontmaskeren tijdens de de spannende escapetour door Cool. Is geen puzzel jou te ingewikkeld en houd je wel van een uitdaging? Meld je dan snel aan voor deze unieke theaterescapetour!

Het verhaal voor de escapetour is gebaseerd op Shakespeare’s beroemde stuk Macbeth. Kenners weten dan al dat er iets vreselijks staat te gebeuren, want die naam is onlosmakelijk verbonden aan rampspoed. Tijdens een moderne uitvoering van het klassieke stuk valt een van de acteurs dood neer op het podium. De nog onbekende dader heeft namelijk een flesje water vervangen voor écht gif! De escapetour brengt deelnemers langs maar liefst zes verschillende zalen van Cool, plekken waar je normaal niet zomaar komt, met in elke zaal nieuwe personages en puzzels. Stel de juiste vragen, vind de aanwijzingen en los de puzzels op, want elke kamer die je succesvol verlaat, brengt je een stapje dichter bij de dader.

Het idee voor de escapetour komt uit de creatieve koker van Anne Hiddinga, die ondanks haar achttien lentes nu al aan de weg timmert als zelfstandig theater- en musicalproducent. Samen met enkele andere jongeren kreeg ze enkele maanden geleden de vraag leuke projecten te verzinnen voor jongeren, zodat zij ondanks de beperkingen die de coronamaatregelen met zich meebrengen, tóch kunnen genieten van een leuke zomer. "Ik hou zelf enorm van escaperooms, heb ze zelf ook georganiseerd en als acteur meegespeeld. Daarnaast heb ik een passie voor theater, dus hoe mooi is het dat ik dat nu met elkaar kan combineren?" Ze greep de afgelopen weken aan om acteurs - allemaal tussen de 15 en 30 jaar oud - te vinden, puzzels te bedenken en samen met haar team kostuums en decors te ontwerpen. Het resultaat kan iedereen nu zelf komen bekijken. De tour duurt ongeveer anderhalf uur.


De Escapetour door Cool staat zaterdag 15 augustus op de agenda; bij veel animo wordt eventueel uitgeweken naar zondag 16 augustus. Uiteraard is de theaterescapetour coronaproof. Reserveer op www.coolkustencultuur.nl jouw tijdvak.