Ben jij niet bang in het donker en heb je zin in een avontuur? Meld je dan aan!
Ben jij niet bang in het donker en heb je zin in een avontuur? Meld je dan aan! (Foto: Aangeleverd)

'Strikken & Stropers', een spannend avon(d)tuur

SCHOORL - Staatsbosbeheer zoekt speurneuzen en echte dierenvrienden om in de Schoorlse Duinen dieren uit de strikken te bevrijden. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen vrijdag 3 januari meedoen aan het spannende avon(d)tuur 'Strikken & Stropers'.

De boswachter van Staatsbosbeheer ziet de laatste tijd regelmatig strikken staan. Deze vallen zijn door de stropers in de Schoorlse Duinen geplaatst om dieren te vangen. Hoeveel dieren weet jij uit de strikken te redden zonder een stroper tegen te komen? Ben je niet bang in het donker? Kom dan helpen! Ook erg leuk voor een verjaardagsfeestje.

Broodje bakken

Er wordt verzameld bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Elke tien minuten start een team. De eerste groep start om 18.00 uur. De tocht duurt anderhalf uur. Inschrijven kan met maximaal tien personen per team. De laatste groep start om 19.00 uur.

Deelname per team kost € 95,-. Dit is inclusief warme chocolademelk en een broodje bakken boven een houtvuur.

Camouflerende kleding

Tip van de boswachter: trek warme camouflerende kleding aan en neem een zaklamp mee. Het beste team wordt op Facebook bekend gemaakt.

Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbeheer.nl/spelschoorl

Het Buitencentrum Schoorlse Duinen is te vinden aan de Oorsprongweg 1 in Schoorl. Maandag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10.00 tot 19.00 uur.