De Ruïnekerk is weer open.
De Ruïnekerk is weer open. (Foto: Aangeleverd)

Ruïnekerk weer open voor bezoek

BERGEN - Ook in de Ruïnekerk is het de voorbije maanden stil geweest. Daarin is inmiddels verandering gekomen! Op vier middagen in de week is de kerk van 13.30 tot 16.30 uur open voor publiek. Uiteraard wordt rekening gehouden met de geldende coronaregels.

De kerk is open van donderdag tot en met zondag, met een vast programma op de achtergrond. Van 13.30 tot 14.15 uur klinkt er orgelmuziek, daarna is het tot 15.00 uur stil. Aansluitend is er een uur ruimte voor gesprek en geschiedenis. Voor de liefhebbers is er dan een gids beschikbaar. Het laatste half uur, tot 16.30 uur, wordt de muziekkeuze van de dienstdoende gastvrouw-/heer gespeeld. Er mogen maximaal vijftien bezoekers tegelijk in de kerk zijn. Het zou dus kunnen gebeuren dat bezoekers even moeten wachten tot ze naar binnen mogen.

Vrijwilligers gezocht

De entree is € 3,-. Daarvoor krijgt men een tijdslot, een gedrukte beschrijving en een kaars om te branden. Kinderen mogen gratis naar binnen. Een vrijwilliger in de kerk bewaakt de looproute en de onderlinge afstand, zodat iedereen onbelemmerd van het bezoek kan genieten. Hoe meer vrijwilligers er zijn, des te vaker kan de kerk open deze zomer. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich melden via openkerk@kerkinbergen.nl.