Bergense wegen gaan op de schop.
Bergense wegen gaan op de schop. (Foto: Aangeleverd)

Werkzaamheden Oude Bergerweg en Bergerweg

BERGEN - De Oude Bergerweg krijgt een nieuw gescheiden rioolsysteem. Het huidige riool is verouderd en aan vervanging toe.

Samen met buurtbewoners is direct gekeken naar de inrichting van de openbare ruimte. De weg wordt veiliger en ingericht als 30-kilometerzone met snelheidsremmende maatregelen. Het kruispunt met de Bergerweg wordt veiliger door een middengeleider aan te leggen. Hierdoor kunnen voetgangers en fietsers halverwege het oversteken wachten en kijken. Daarnaast worden de lichtmasten vervangen en komen er meer bomen.

Fasering en bereikbaarheid

Gebr. Min Infra BV voert de werkzaamheden in vijf fases uit. Zo zijn woningen en aanliggende bedrijven zo goed mogelijk bereikbaar. Er wordt gestart op de kruising met de Bergerweg vanaf 17 juni aan de oostzijde. Daarna volgt de westzijde. Tijdens deze werkzaamheden kan het verkeer om en om met verkeerslichten langs het werkvak rijden. De Oude Bergerweg is dan bereikbaar via de Oosterweg. Vervolgens starten de nachtelijke asfaltwerkzaamheden tot aan de kruising met de Oosterweg. Het werk wordt in de nacht van maandag 6 op 7 juli en van dinsdag 7 op 8 juli van 20.00 tot 06.00 uur uitgevoerd. De weg is dan gesloten voor al het verkeer. Doorgaand verkeer wordt geadviseerd om tijdens de gehele periode van 17 juni tot 8 juli om te rijden via de Kogendijk en Van Blaaderenweg te rijden. Het ESSO-tankstation en de autowasstraat blijven bereikbaar. De aannemer plaatst omleidingsborden. Voor een overzicht van de fasering zie kaartje.

Vakantiestop

Tijdens de zomerperiode van 9 juli tot en met 20 september en de kerstperiode van 19 december tot en met 3 januari 2021 vinden er geen werkzaamheden plaats. In deze periode zijn de gehele Oude Bergerweg en Bergerweg bereikbaar voor al het verkeer. De planning is afhankelijk van weersomstandigheden, waardoor de werkzaamheden eventueel kunnen uitlopen.

Overlast

Werkzaamheden van deze omvang brengen overlast met zich mee. De gemeente doet er alles aan om de overlast voor iedereen zoveel mogelijk te beperken en vraagt om uw medewerking en begrip.


Alle informatie, het ontwerp en een actuele planning zijn te vinden op bergen-nh.nl/oudebergerweg