Oudburgerpolder.
Oudburgerpolder. (Foto: Archief)

Bewoners tekenen bezwaar aan

BERGEN - Bewoners van de Kerkedijk, de Oudtburghweg en de 9 Nessen in Bergen-nh tekenen bezwaar aan tegen de door de gemeente uitgegeven structuurvisie Bergen-Oost. Zij hebben dit kenbaar gemaakt door middel van het indienen van zienswijzen.

De bezwaren betreffen de gemeenschappelijke zorg dat het bovenmatig aantal te bouwen woningen belangrijke gevolgen heeft voor de belasting van de infrastructuur van het gebied. Deze zorg is met name gericht op de kwetsbaarheid van de oude wegen en dijken waarvan enkele reeds uit de middeleeuwen dateren. De bewoners menen dat de structuurvisie in onvoldoende mate de belangrijke cultuurhistorische en landschappelijke waarde van het gebied in bescherming neemt.

Duidelijke keuze

'Om deze zorgen weg te nemen vragen wij als bewoners aan de politiek een duidelijke keuze te maken voor het naar beneden bijstellen van het voorgenomen aantal te bouwen woningen, gecombineerd met meer groenvoorziening en een beter onderbouwd verkeerscirculatieplan met daarin maatregelen ter bescherming van de oude historische wegen', zo staat geschreven in het persbericht dat de bewoners verstuurd hebben.

'Openluchtlunch"

'In de wetenschap dat vele raadsleden en bestuurders van de gemeente Bergen onvoldoende bekend zijn met het gebied, hebben we een fotobrochure samengesteld waarin de cultuurhistorische -en natuurwaarde wordt belicht. Burgemeester Rehwinkel en wethouder Valkering zijn uitgenodigd voor een openluchtlunch op locatie, om vanuit de beleving van de omgeving de gemeenschappelijke waarden te delen.'


Contactpersoon namens de bewoners is George Möller, hij is bereikbaar via 06-53356644.