Emma Thompson in 'The Children's Act'.
Emma Thompson in 'The Children's Act'. (Foto: Aangeleverd)

Filmhuis Schoorl in De Blinkerd maakt ook in coronatijd van elk filmhuisbezoek een zo veilig en ontspannen mogelijke ervaring. Meer info op www.filmhuisschoorl.nl.

Vrijdag 3 juli wordt om 15.00 uur de komedie 'About Time' (2013) gedraaid. Tim (Domhnall Gleeson) krijgt van zijn vader (Bill Nighy) te horen dat de mannen in hun familie een bijzondere gave hebben: als ze in een donkere ruimte gaan staan, de vuisten ballen en een bepaalde herinnering bovenhalen, kunnen ze terugreizen in de tijd. Tim kan de geschiedenis niet veranderen, maar wel de loop van zijn eigen leven. Met behulp van zijn gave weet hij de schattige Mary (Rachel McAdams) aan de haak te slaan.


Om 20.00 uur kan men kijken naar het drama 'The Children Act' (2017), waarin Emma Thompson een gerespecteerd rechter van het hooggerechtshof speelt die gespecialiseerd is in complexe familiezaken. Ze weet zich echter geen raad met haar eigen complexe privéleven. Haar ontmoeting met een doodzieke, bijna achttienjarige Jehova’s getuige (Fionn Whitehead) die een bloedtransfusie weigert op grond van de religieuze overtuigingen van zijn familie, zet een verandering in gang. Het is geen rechtbankdrama over wie gelijk heeft, maar een existentieel drama over het leven dat schuilgaat achter de grote beslissingen. Naar een boek van Ian McEwan.


Tijdelijk wordt een toegangsprijs van € 8,50 gehantererd en worden er geen consumpties geserveerd. Tickets zijn uitsluitend vooraf te koop via www.filmhuisschoorl.nl. De film wordt vertoond zonder pauze,

Rachel McAdams en Domhnall Gleeson in 'About Time'.