Help hospice

EGMOND AAN ZEE - In Egmond aan Zee wordt momenteel Hospice Egmond gebouwd voor terminaal zieke mensen uit alle kernen rondom de Egmonden. Het bestuur verwacht dat het hospice einde van dit jaar geopend kan worden.

"We zijn naarstig op zoek naar vrijwilligers voor zowel de afbouw als de voor medische zorg die we de gasten willen bieden", vertelt Pauline de Vries, zelf ook vrijwilliger bij Hospice Egmond. "We hebben tot nu toe vooral ingezet op de Egmonden als vijver voor deze vrijwilligers. We krijgen gelukkig steeds meer reacties en vragen van vrijwilligers uit de gemeenten rondom Egmond aan Zee. Maar we hebben mensen nodig. Vandaar onze oproep om enthousiaste, harde werkers die graag iets voor hun medemens willen doen."


Voor Pauline is haar werk als vrijwilliger heel waardevol. "Voor mij persoonlijk is vrijwilliger zijn voor het hospice meer dan een gewone taak. Het staat voor betrokkenheid, zorgzaamheid en energie krijgen van gepassioneerde collega's en straks ook de gasten, hun naasten en alle Egmonders. Het is een stukje onvoorwaardelijk geven."


Meer weten? Kijk op www.hospice-egmond.nl.