Paashaas voelde zich even alleen op de wereld
Paashaas voelde zich even alleen op de wereld (Foto: Pexels.com)

Satire

Eenzame paashaas belt Remi voor raad

Rubriek: satire met Michel Ranzijn

GEMEENTE BERGEN - ''Waar is iedereen?'' Dat was het eerste wat de paashaas vroeg toen hij in blinde paniek einzelgänger Remi afgelopen zondag belde. Teleurgesteld keerde de schattige eierbrenger terug met een rugzak vol eieren. Vondeling Remi, die zelf nog steeds op zoek is naar zijn afkomst, antwoordde gevat op het belletje van het feestdier. ''Ben jij mijn vader?''

''Haastige spoed is zelden goed''

Pasen, symbool voor de wederopstanding van Jezus, is ook het moment dat de paashaas ei-genlijk langskomt met eieren. Ditmaal was hij het haasje, er viel weinig te vieren en te bezorgen. Toch?

Alleen op de wereld

Ploeteren door de duinen, kruipen over strand: niks mis mee. Toch was de paashaas even de weg kwijt, want wat moest hij nu met de beeldjes van chocolade en heerlijke eieren? Doorgewinterde alleen-op-de-wereld-man Remi heeft raad, moest hij gedacht hebben. ''Hoe vangt een koe een haas in deze tijd? Of, haha, andersom natuurlijk deze keer'', vroeg de paashaas aan Remi.

Hulp

Remi: ''Haastige spoed is zelden goed, vertelde ik de eibrenger. Kijk rustig om je heen waar je wel chocolaatjes kunt brengen. O, en mocht het niet werken met deze tips: mijn naam is haas. Haha, sorry hoor, maar mag ik ook even een keer lachen?'' Of de paashaas hier iets aan had, weten we niet. Getuigen verschillende gelukkige ei-eters in de gemeente hebben de tips blijkbaar geholpen.

Meer satire? Ga dan naar de volgende website: Rodi.nl/Bergen.