Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Filmhuis Schoorl is weer begonnen met het vertonen van films. Samen maken we van uw filmhuisbezoek een zo veilig en ontspannen mogelijke ervaring (meer info op filmhuisschoorl.nl). Vrijdag 19 juni staan twee films op het programma.

Om 15.00 uur draait de documentaire 'Before the Flood' (2016), waarin Leonardo DiCaprio gevolgd wordt in zijn rol als vredesambassadeur voor VN. Hij reist de wereld over als getuige van de klimaatveranderingen die echt niet meer te ontkennen zijn en roept op om actie te ondernemen. De film geeft een interessante kijk op de invloed van de klimaatveranderingen op onze omgeving.

Snoeiharde aanklacht

Om 20.00 uur kan gekeken worden naar het sociaal-maatschappelijke drama 'Sorry We Missed You' (2019) van de Britse regisseur Ken Loach. Hij maakte een snoeiharde aanklacht tegen een economisch systeem dat mensen afmat, kaalvreet en uitspuugt. Een systeem dat Britse arbeiders intussen ook nog alle rechten ontneemt, zodat ze geen poot hebben om op te staan. Sinds de financiële crash van 2008 worstelt het gezin Turner met geldproblemen. In de hoop de eindjes aan elkaar te kunnen knopen zoekt vader Ricky nieuwe manieren en wordt zzp’er met een eigen bezorgbedrijfje. Intussen werkt ook zijn vrouw Abbie hard in de zorg. We zien het gezin met twee pubers een hechte band ontwikkelen maar makkelijk is het allemaal niet.


Vanwege de coronamaatregelen wordt tijdelijk € 8,50 entree gerekend en worden er geen consumpties geserveerd. Ook is het alleen mogelijk om vooraf kaartjes te kopen via de website en niet aan de kassa bij de zaal.

Afbeelding