De wethouder heeft zojuist het zomerterras opengeknipt. Links Ad Besseling van De Pilaren en rechts Jules Steenis van Koninklijke Horeca..
De wethouder heeft zojuist het zomerterras opengeknipt. Links Ad Besseling van De Pilaren en rechts Jules Steenis van Koninklijke Horeca.. (Foto: Aangeleverd)

Dankzij corona: Ruïnekerkveld passend ingericht als zomerterras

BERGEN - Op de zonovergoten vrijdagochtend werd de betekenis zichtbaar van een magneet: de gemeente heeft met horeca-ondernemers en Koninklijke Horeca Nederland in Egmond aan Zee (Pompplein), Schoorl (Klimduin) en op het Bergense Ruïnekerkterrein mogelijk gemaakt dat de dorpen de inwoners en vooral ook de toeristen een veilig welkom kunnen heten in deze ‘coronazomer’.

Ondernemers slaan handen ineen voor veilige 'coronazomer' voor inwoners en toeristen

Door ED BAUSCH

In heel korte tijd zijn de handen ineengeslagen om liefhebbers van een terrasje goed en veilig de ruimte te bieden. Vrijdag opende een trotse wethouder Erik Bekkering ('onze ambtelijke ondersteuning heeft in heel korte tijd een topprestatie geleverd') samen met Jules Steenis, adviseur van Horeca Nederland, het terras bij de Ruïnekerk. Verspreid over het terrein vinden bezoekers terrassen van de Oude Prins, Fabels, d’Alderliefste, het Parkje, De Pilaren en de Lamoraal. Dat zijn de café’s en restaurants die direct grenzen aan het terrein. Het gaf meteen een lommerrijk beeld.

Eigen terrein

Het Ruïnekerkterras is tot en met de herfstvakantie dagelijks open van 10.00 tot 22.00 uur, en op zondagen vanaf 11.00 uur. Het terras is voor de stichting Ruïnekerk ook erg welkom, want het veld is eigen terrein en dus komt er wat huur binnen. En er wordt uiteraard rekening gehouden met uitvaarten in de kerk.

'Geen pretpark'

"Nadrukkelijk is het terras geen pretpark", zegt de wethouder. "Er komt geen muziek bij. Hier kan men middenin het centrum genieten van een rustige sfeer en de ruimte. Daarnaast hebben we bijna alle horecabedrijven in de hele gemeente extra terrasruimte kunnen geven."


Het Bergens Nieuwsblad doet hiervan verslag in de edities van 19 en 26 juni.

Afbeelding
Afbeelding