Afbeelding
(Foto: )

Spannende Boekenweken tot en met 21 juni

De Spannende Boekenweken duren tot en met 21 juni, maar we moeten wachten tot 2 juli tot de nieuwe Saskia Noort Bonuskind verschijnt bij The House of Books.

Van de in Bergen op 13 april 1967 geboren auteur werden maar liefst bijna 3 miljoen boeken verkocht. Ik herinner me de ochtend dat ik haar en haar eerste man Marcel Schellekens ontmoette in verband met een boek over Bergen aan Zee (Hier is het paradijs niet verloren), waarvoor zij een fragment afstond en haar vader Cees Noort alle foto’s maakte. Ze was euforisch over de verfilming van haar eerste thriller Terug naar de kust (2003), nu is veel van haar werk verfilmd.

In Bonuskind wordt de vijftienjarige Lies op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen, zou ze iets gedaan hebben na de scheiding van met haar vader? Hij schakelt de politie in, maar Lies gaat zelf op onderzoek uit.

We laten ons nu verwennen met het premiumboekje Wat jij niet ziet van de CPNB van M.J. Arlidge dat gratis is bij aanschaf van 15 euro aan spannende boeken. Van Arlidge is zojuist het negende deel Nog lange niet bij De Boekerij verschenen, het negende deel met inspecteur Helen Grace, die rijdt op een Kawasaki-motor. Zo fanatiek als ze is, loopt ze vaak tegen een schorsing aan.

Deze keer gaat het om een moordenaar die zijn prooi 60 minuten in de gaten houdt, voordat hij toeslaat. Helen belandt in de race tegen de klok. De slachtoffers blijken allen lid te zijn van een vriendengroep. Wie opneemt is voorgoed verloren. De boeken van Arlidge heb je uit voordat je het doorhebt.

Nieuw boek Saskia Noort komt pas 2 juli uit

De Zweedse schrijfster Camilla Läckberg excelleerde in de tiendelige reeks, van de boeken IJsprinses tot Heks met de hoofdpersonen, rechercheur Patrick Hedström en schrijfster/profiler Erica Falck, verfilmd als de Fjällbacka Murders.

Sindsdien is ze met haar boeken Gouden kooi en Vrouwen zonder genade en ook in haar nieuwste Faye een andere richting ingeslagen. Faye verzint het parfumeriemerk Revenge, dat succesvol is, haar man Jack zit in de gevangenis maar haar bedrijf wordt voordat een doorbraak in de VS het geval is bedreigd en Faye keert terug naar Stockholm. Deze modieuze reeks verraadt dat Camilla van huis uit econoom is en het eenvoudige pad van de ouderwetse thriller heeft verlaten. Ondanks de platte inhoud is de nieuwste Zilveren vleugels meeslepend geschreven.

Linda van Rijn schreef zo’n 18 spannende boeken voor uitgeverij Marmer met een vleugje romantiek, maar voldoende thrillerelementen bevatten en zich afspelen tussen Bonaire en Toscane.

In een van haar laatste boeken Zeezicht logeert een gezin in een huis vlakbij het strand van Bergen aan Zee. De man wordt kort na het vieren van zijn veertigste verjaardag vermoord en een strandtenteigenaar verdacht met goed opgebouwde, onverwachte ontknoping. Wide Hogenhout daarentegen laat een onbekende vrouw logeren in een nieuw huis in Bergen aan Zee, dat nog leeg staat, de eigenaar en zij ontdekken steeds diepere geheimen van elkaar. Dat gebeurt in de roman Aangewaaid – in Bergen aan Zee.