Nu ligt Antonio daar helemaal 'solo' in de Noordzee
Nu ligt Antonio daar helemaal 'solo' in de Noordzee (Foto: Pexels.com)

Antonio wacht op tweede golf

Satire met Michel Ranzijn

EGMOND AAN ZEE - ''Ik ben deluso'', vertelt Italiaanse toerist Antonio Confetti, de man die speciaal overvloog van Italiƫ naar Nederland voor 'de tweede golf' waar alle instanties het over hadden. Nu ligt hij daar helemaal 'solo' in de Noordzee. Geen tweede paniekgolf te bekennen.

''Temperamento Italiano''

Met een surfplank op zijn rug vertrok Confetti afgelopen week richting het pittoreske Egmond aan Zee. ''Ik wilde de tweede golf erg graag eens van dichtbij zien. Nu blijkt dat deze alleen hyperlokaal te ontdekken is'', klinkt Antonio teleurgesteld.

Goed kijken

Nu de 'seconda' golf niet helemaal plaats lijkt te vinden, puilt de maatschappij plotsklaps uit van deskundig fysisch oceanografen. Minister van Oceanografie, Duco de Oude, benadrukt dat er een dashboard komt waarop per kustgebied kan worden gezien hoe het aantal microgolfjes zich ontwikkelt. ''Als je dat weet, kun je soms ineens weer een stukje surfen. Zolang we maar wel vast blijven houden aan de afstandsregels. Dat laatste moet ik van de pr-afdeling erbij zeggen, want dat slaat nergens op in dit stuk.'' Antonio Confetti heeft zijn surfplank onlangs door de midden gezaagd. ''Temperamento Italiano'', legt Confetti uit. We voelen je.

Meer echt nieuws uit Echtmond? Zie Rodi.nl/Bergen