Marieke Neesen, achteraan Ate van der Zaag (namens Allemanskerk), zittend Ben Wansink, Hassan Al Kadah (namens reclamebureau De Jong), en Peter de Nijs.
Marieke Neesen, achteraan Ate van der Zaag (namens Allemanskerk), zittend Ben Wansink, Hassan Al Kadah (namens reclamebureau De Jong), en Peter de Nijs. (Foto: Theo Annes)

Gedichtenborden geplaatst van dorpsdichter Ben Wansink

LANGEDIJK - De gedichtenborden van dorpsdichter Ben Wansink hebben hun plekje in Langedijk gekregen.

Langedijk heeft er een toeristische trekpleister bij

De officiƫle opening zou eigenlijk afgelopen 1 april moeten plaatsvinden, maar ook hier gooide het Coronavirus roet in het eten. Maar dat belette niet de plaatsing ervan. In goed overleg met de gemeente werden de zes borden afgelopen maandag geplaatst. Het officiƫle gedeelte zal te zijner tijd plaatsvinden in de Museum BroekerVeiling.

De borden zijn mogelijk gemaakt door sponsoring van de Stichting Lief Langedijk, Peter de Nijs (Toeristische Promotie Langedijk) en reclamebureau De Jong, die de borden maakte, geplaatst bij de volgende locaties: de Allemanskerk Oudkarspel, Sint-Jan-de-Doperkerk (Noord-Scharwoude), de Binding (Zuid-Scharwoude), het Geestmerambacht (ingang noordzijde), de BroekerVeiling (Broek op Langedijk) en ontmoetingshuis De Geist (Sint Pancras). Het bord bij de Binding heeft een tijdelijke plek gekregen, het zal later, na bestrating, de definitieve bestemming krijgen.

Langedijk heeft er weer een toeristische trekpleister bij, zeker de moeite waard om, op een mooie zomerdag, eens de route langs deze borden te fietsen!