Er zijn heel veel appels nodig om heel veel appeltaarten te maken.
Er zijn heel veel appels nodig om heel veel appeltaarten te maken. (Foto:aangeleverd).

Heel BroekerVeiling Bakt

Vervolg van voorpagina

Daar zijn deze week dus nog eens honderd appeltaarten bijgekomen. Alle gezinnen die noodgedwongen gebruik moeten maken van de Voedselbank krijgen een heerlijke ‘museumgemaakte’ taart. Daarnaast worden ook alle vrijwilligers van de Voedselbank getrakteerd. “Deze traktatie komt momenteel wel heel goed uit. Vorige week bestond de Voedselbank Langedijk tien jaar, maar door het coronavirus konden we dat uiteraard niet goed vieren. Door deze taartenactie hebben we toch een beetje een feestgevoel”, aldus Carla van Hoorn, budgetcoach en bestuurslid Voedselbank Langedijk.

Mooie samenwerking

Tijdens deze coronacrisis zie je dat er meerdere organisaties de handen ineen slaan. Er ontstaan mooie vormen van samenwerking. Veel lokale organisaties bedenken creatieve manieren om te overleven, maar ook om elkaar op vele manieren te ondersteunen. Zo besloot Marieke Neesen van Lief Langedijk aan deze actie mee te doen: “Zo slaan we twee vliegen in één klap. Museum BroekerVeiling kan wel wat steun gebruiken en ook de Voedselbank heeft het niet makkelijk.” Taartencoördinator bij Museum BroekerVeiling Wouter van Assendelft is positief: “We krijgen ongelooflijk positieve reacties, van vrijwilligers die helpen schillen en bezorgen, medewerkers die er lol in krijgen om zoveel mogelijk taarten op een dag te bakken en van alle mensen en bedrijven die onze taarten bestellen.”

Heel het Museum bakt

De taarten kosten € 15,- per taart. Ze worden gratis bezorgd in de gemeente Langedijk en nabije omgeving maar kunnen ook worden afgehaald bij het museum. Bestellen kan via het speciale e-mailadres: taart@broekerveiling.nl of tel. 0226–313807. Zie broekerveiling.nl/taarten voor meer informatie.