Het lege zwembad van De Bever ziet er erg aantrekkelijk uit met dit mooie weer... nog even geduld!
Het lege zwembad van De Bever ziet er erg aantrekkelijk uit met dit mooie weer... nog even geduld! (Foto: Marjolein Ansink)

Zwembaden willen heel graag weer open

REGIO - Het is alweer mei, normaal gesproken waren er al heel wat kinderen bij zwembad De Bever in Sint Pancras langsgeweest voor de voorverkoop van de abonnementen. Dat geldt ook voor zwembad Waarland. Beide baden waren zelfs al open geweest sinds deze week! Helaas zijn het geen normale tijden en voorlopig kan het zwembad nog niet open.

Beide baden waren nu zelfs al open geweest!

Petra Kaan namens De Bever: "We missen de kinderen enorm! Samen zorgen we elk jaar weer voor een super leuk seizoen. De abonnementen die ze bij de Bever kopen zijn heel belangrijk voor ons, hierdoor kan het zwembad blijven bestaan."

De Bever is druk in overleg met de gemeente om te kijken wat de mogelijkheden zijn om bezoekers veilig en met anderhalve meter afstand te kunnen verwelkomen.

IJsje voor een abonnement

Wel heeft het team van De Bever een oplossing bedacht voor het gebrek aan inkomsten: "We willen de mensen vragen of ze, als ze het van plan waren, toch een abonnement te kopen. Dan zouden ze ons enorm steunen. Als mensen het geld kunnen missen natuurlijk, we snappen heel goed dat niet iedereen dit zomaar kan."

Abonnementhouders krijgen straks voorrang als er maar een beperkt aantal bezoekers naar binnen mag. "Als je voor 15 mei een gezinsabonnement afsluit, krijg je van ons als bedankje ook nog een strippenkaart voor 10 gratis ijsjes cadeau! Bij een Persoonlijk abonnement krijg je een strippenkaart voor 5 ijsjes."

Petra besluit: "We gaan er vanuit dat we deze zomer weer open gaan, maar als dat écht niet lukt dan schuift het door naar 2021. De aangeschafte abonnementen blijven uiteraard geldig."

Zwembad Waarland

Ook in Waarland ligt het zwembad er verlaten bij. Kees Stoop, voorzitter van Zwembad Waarland hoopt op betere tijden. “Openen van het bad per 1 mei ging natuurlijk niet. Ik heb geen glazen bol maar hoop dat we per 1 juni voor de leeftijdscategorie 7- tot 12-jarigen, net als bij de voetbaltraining, wel kunnen openen. Qua abonnementen doen we nog even niks, daar wachten we mee tot er echt concreet nieuws is. Als daar duidelijkheid over is zullen we de tarieven sowieso aanpassen."

Het goede nieuws is dat er op het complex van Zwembad Waarland momenteel wel heel mooie dingen gebeuren.

"Dankzij een bijdrage van Stichting Waarlandfonds hebben we een robotmaaier kunnen aanschaffen. Geen overbodige luxe. Ook rondom het bad zelf zijn ontwikkelingen: het hek tussen het chloor- en het natuurbad was aan vervanging toe. Dankzij Badpop hebben we dit kunnen realiseren. Ook kan er straks worden gevolleybald en gevoetbald op het terrein, en er is zelfs een heuse tokkelbaan gemaakt."

Die anderhalve meter afstand zien ze in Waarland niet zitten: "Dat is echt ondoenlijk. Maar verder is het bad helemaal klaar voor gebruik. Slechts nog water en chloor er in, de verwarming aan en zwemmen maar!” Wij zijn er klaar voor!"

Zwembad De Bever.
Zwembad De Bever.
Zwembad Waarland is klaar voor bezoekers.
Zwembad Waarland kon wel onderhoud plegen.