Robin Groot.
Robin Groot. (Foto: Vincent de Vries)

Robin Groot kiest bewust voor Team Jumbo-Visma

BROEK OP LANGEDIJK – Het jaar 2020 begon voor schaatser Robin Groot al op grootste wijze. Tijdens het WK in Polen pakte de Langedijkse zeven medailles, waaronder vier gouden plakken.

‘Heel vet om bij de beste schaatsploeg te horen’

Kortgeleden kwam een droom voor haar uit: een plekje in de opleidingsploeg van de beste ploeg van Nederland Team Jumbo-Visma. De redactie stelde Robin Groot per mail een aantal vragen.

Waarom heb je gekozen voor deze ploeg?

"De reden dat ik heb gekozen voor Team Jumbo-Visma is omdat ik vertrouwen heb in de aanpak heb in de combinatie van het development team en het hoofdteam en de begeleiders hier omheen. Ook omdat ik denk dat ik mij sporttechnisch ook sterk kan gaan ontwikkelen bij dit team om tot de top van Nederland te gaan behoren."

Is dit een opstap naar het hoofdteam?

"De opleidingsploeg is zeker een opstap naar het hoofdteam. Zelf mag ik al veel mee trainen met de A meiden Joy Beune, Antoinette de Jong & Carlijn Achtereekte. Met de jongens van de opleidingsploeg train ik ook."

De ijsbaan in Heerenveen is nog gesloten. Ben je wel al met trainen begonnen?

"Ik ben al begonnen met trainen. Veel alleen of op afstand door Corona tijden. Ik skeeler, ik fiets, doe sprong en krachttrainingen en heb testen."

Hoe gaat het met je studie op de Johan Cruyff Academy?

"Mijn studie komt niet in gevaar maar gaat wel op een lager pitje. Ik focus mij volledig op het schaatsen maar wil wel mijn diploma halen. Dit hoeft natuurlijk niet in die 4 jaar."

Eerste jaar bij de senioren, wat verwacht je ervan?

"Mijn verwachtingen van het eerste jaar bij de senioren zijn niet hoog. Ik hoop vooral om aansluiting te kunnen vinden met de Nederlandse top bij de senioren en de rest kom daarna. Ik vind het heel vet om door de beste schaatsploeg van Nederland te horen dat ze mij bij de ploeg willen!"