Sander Sittig speelt muziek van onder anderen Beethoven en Chopin.
Sander Sittig speelt muziek van onder anderen Beethoven en Chopin. (Foto: Aangeleverd)

Klassieke muziek bij BroekerVeiling

BROEK OP LANGEDIJK - Pianist Sander Sittig laat zondag 16 augustus horen dat hij niet alleen in de hoedanigheid van begeleider, maar ook als solist grote indruk kan maken. Aan het einde van de middag speelt Sander Sittig een uniek, eenmalig concert bij museum BroekerVeiling.

De Nederlandse pianist Sander Sittig wordt al jaren, nationaal én internationaal, geroemd om zijn poëtische spel en zijn vermogen om zich volledig dienstbaar aan de muziek op te stellen. Dat maakt hem een geliefd begeleider van onder anderen Shlomo Mintz, Liza Ferschtman en de jonge Hawijch Elders. Ook als solist maakt deze docent Kamermuziek en Pianobegeleiding aan het Rotterdams Conservatorium grote indruk. Vooral in het repertoire van de vroege romantiek weet hij een meeslepende sfeer te scheppen. Vandaar dat dit concert geheel gewijd is aan het werk van Beethoven, Schumann en vooral Chopin. Diens meeslepende Ballade nr. 3 in As vormt het sluitstuk van een middag vol passie, temperament en dromerij.


Belangstellenden zijn welkom vanaf 16.30 uur. Kijk voor tickets, Covid-maatregelen en meer op broekerveiling.nl/evenementen