Kleine jongens worden groot. Bram toen (op de achtergrond) en Bram nu.
Kleine jongens worden groot. Bram toen (op de achtergrond) en Bram nu. (Foto:Theo Annes)

Amerikaans avontuur voor Bram

Vervolg van de voorpagina

Ik heb me namelijk ingeschreven voor studie en sport bij een universiteit. Ik heb per ongeluk de ja knop ingedrukt.’ Dat kwam als een grote verrassing, temeer omdat hij toen pas vijftien jaar oud was”, aldus zijn moeder.

Videofilm

Bram had via Instagram een oproep gelezen om in buitenland te gaan studeren en sporten. "Dat leek me wel wat en na het eerste gesprek, in het Brabantse Gemert, werd ik alleen maar enthousiaster. Ik moest van alle voetbalwedstrijden opnames laten maken, daarvan de hoogtepunten – zoals spectaculaire acties - verzamelen en de videofilm opsturen. Op de universiteit werden de beelden bekeken en toen kreeg ik bericht dat ik aanmerking kwam voor een studiebeurs."

Talentvolle doelman

Natuurlijk was het niveau van zijn studieresultaten belangrijk, maar wellicht woog het zwaarder dat Bram een talentvolle doelman is. In Amerika spelen voetbalploegen veelal in grote stadions en soms zal het vliegtuig gepakt moeten worden omdat honderden kilometers verderop een wedstrijd gespeeld moet worden. "Ik was best zenuwachtig toen ik de bevestiging kreeg dat ik aangenomen was. Het was ook nog de vraag of ik mocht vliegen, maar voor studenten wordt een uitzondering gemaakt." Bram krijgt op de campus een eigen kamer. In zijn koffer stopt hij niet alleen zijn voetbalschoenen, maar ook een paar splinternieuwe keepershandschoenen. Bram heeft er duidelijk zin in. Natuurlijk zal hij zijn ouders en broertje en zusjes missen, maar al in december komt hij voor een maandje weer naar huis. "Ik heb er echt zin. Er gaat een nieuwe wereld voor me open. Voor mij is dit echt het begin van een nieuw avontuur in Chickasha, waar de universiteit is gevestigd", zegt Bram, die helemaal klaar is voor een leven als student aan USAO en keeper van The Drovers.