Gezellig barbecueën met de buurt!
Gezellig barbecueën met de buurt! (Foto:Archief)

Straat-BBQ-dagen komen eraan

HEERHUGOWAARD/LANGEDIJK - In de week van 8 tot en met 16 augustus zijn het de Straat-BBQ-dagen! Sjouw met de buurt wat stoelen en tafels naar de straat, buurman maakt een salade, buurvrouw haar beste pindasaus en de overbuur zet alvast zijn grote BBQ op de verkeersdrempel. Limonade, bier, wijn, een paar vlaggetjes en de playlist van Camping Dijk & Waard door de speakers en je staat aan het begin van een memorabele avond.

Gezellig met buren, vrienden lekker eten

Het organiseren van een BBQ met je buurtgenoten is simpel en leuk en als iedereen zijn steentje bijdraagt is het zo gepiept. En denk ook even aan je lokale slager, visboer, groenteman en bakker wanneer je de BBQ op poten zet. Zij helpen je bij het samenstellen van een heerlijk menu en nemen je veel werk uit handen.


Waar in Heerhugowaard of Langedijk je ook woont, het organiseren van een straat-BBQ kan overal en een vergunning voor een feestje op straat is in de meeste gevallen niet nodig.

Niets is te gek

Een buurt-BBQ is een ontspannen en leuke manier om je buren beter te leren kennen onder het genot van een drankje en een hapje. De kinderen vermaken zich met de trampolines die in de loop van de avond op straat verschijnen en met flesjesvoetbal op het veldje voor de deur. Indien de organisatie te veel gevraagd is voor je buurtbewoners kun je natuurlijk ook de hulp inroepen van bijvoorbeeld HollandseUitjes. Die helpen je graag met de organisatie en niets is ze te gek. Straatversiering, straatspellen, uitdagende activiteiten, een Go-Kids straatbingo & verrassingspakket, een springkussen; bijna alles is mogelijk. En als je wilt maakt HollandseUitjes van je straat BBQ een waar festival met een BBQ-foodtruck, een straat-Lipdub, een muzikale percussieworkshop, een lokale band, zangeres of DJ, het kan allemaal… Maar hoe groot of klein het ook aanpakt, een straat BBQ draait vooral om lekker eten en genieten in het gezelschap van je buren en vrienden. Meer info op hollandseuitjes.nl.

Doe mee!

Meld je straat-BBQ bij Camping Dijk & Waard en zij controleren of je gebruik mag maken van de openbare weg of het openbare gebied. Breng bij voorkeur een bezoek aan de receptie achter het Groene Huis, Stationsweg 114 in Heerhugowaard of via meld het via goedidee@campingdijkenwaard.nl.