Afbeelding

Trump of Biden

Het is nu inmiddels al weer bijna 2 maanden geleden dat jullie het laatste nieuws over mijn Amerikaanse avontuur gelezen hebben, daarom zal ik nu een update geven.

Ik zit hier nu al bijna 3 maanden in Chickasha, Oklahoma, en ben inmiddels al helemaal gewend aan de Amerikaanse cultuur, het onregelmatige klimaat en het niet altijd even gezonde eten.

Vanwege COVID-19 is het voetbalseizoen verplaats naar het voorjaar, hierdoor spelen wij op dit moment wedstrijden die alleen meetellen voor onze ‘ranking’. We spelen nog vier wedstrijden en dan is er een winterstop die anderhalve maand duurt.

In deze periode ga ik terug naar Nederland, en in het begin van januari vlieg ik weer terug voor mijn tweede semester aan de Usao. In dit semester spelen we zoals eerder gezegd het ‘echte’ seizoen. Ook krijg ik in het tweede semester een nieuw vakkenpakket, elk semester heb je namelijk een bepaald aantal vakken (meestal rond de 6) die je datzelfde semester ook afsluit.

We staan op het moment dat ik dit schrijf aan de vooravond van de verkiezingen in de VS. Overal om mij heen merk ik de spanning die onder de bevolking heerst. Trump- of Biden vlaggetjes op mensen hun auto’s, er is geen school op de stemdag om de studenten aan te sporen om te gaan stemmen, en overal zie je reclameprenten van beide kandidaten.

Over drie weken vlieg ik vanuit Oklahoma City terug naar onze hoofdstad, en Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit om mijn vrienden en familie weer te zien in Nederland!

Het eerste wat ik in Nederland ga doen is (als het toegelaten wordt) mijn familie en vrienden bezoeken. Dit zijn de mensen die ik echt het meest gemist heb de afgelopen periode in de VS. Ik ben nogal een brood eter dus hetgene wat ik naast familie en vrienden het meest gemist heb is toch wel brood! In de VS verkopen ze namelijk niet tot nauwelijks normaal brood. In de tijd dat ik terug ben in Nederland ga ik denk ik werken, bij mijn oude club AFC’34 meetrainen, en heel veel tijd doorbrengen met m'n vrienden en familie.