Afbeelding

10 vragen aan Tijs Roeland


Antwoord op de vraag van Robin Hink: Gaat er voor SV Vrone een nieuw tijdperk aanbreken met een nieuw complex?

Dat is zeker wel de bedoeling, we zijn hier druk over in gesprek met de gemeente. We zijn al diverse teken en schets sessies verder. De verwachting is om eind van het jaar een eerste ontwerp te hebben. Dan komt waarschijnlijk ook de besluitvorming in de gemeenteraad en als er een meerderheid akkoord is gaan we echt de goede kant op.

Wie bent u?

Mijn naam is Tijs Roeland, vader van vier kinderen en de man van Nicolette Nieuwland. Onze kinderen zijn Luke (13 jaar), Tess (12 jaar), Jack (10 jaar) en Mell (8 jaar). Ik werk bij CONO kaasmakers en hier maken we de lekkerste kaas van de wereld genaamd Beemsterkaas. Ik ben bij CONO verantwoordelijk voor alle technische zaken en technische projecten.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben dr ien van Loek Roeland en Maria van Delft. Mijn ouders komen uit Haarlem en Valkenswaard en hebben gezamenlijk doen besluiten om in het mooie Sint Pancras te gaan wonen, ongeveer 45 jaar geleden.

Wat heeft u met dit dorp?

Ik ben in Sint Pancras geboren en bijna mijn hele leven blijven wonen. Ik heb 2 jaar een uitstapje gemaakt naar Broek op Langedijk op de Zomersloot maar ben weer heel snel terug verhuisd naar Sint Pancras.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Voor mij blijft Vrone een rode draad door mijn leven waardoor ook daar mijn dierbare herinneringen vandaan komen. Natuurlijk de zaterdagen wanneer je je eigen wedstrijden mocht voetballen, maar ook de zondagen. Voor een hek te wachten voor je naar binnen mocht en dan de hele dag op het Vrone veld mogen voetballen met je vriendjes. Kreeg je nog 25 cent mee van je ouders voor een snoepje en een bidon met water. Dat waren nog eens tijden……..

Als u burgemeester was?

Dan zou ik er voor willen zorgen dat Sint Pancras het dorpse karakter blijft houden. Denk hierbij aan meer groen in het dorp, brede stoepen en vooral behoud van alle sport accommodaties op niveau. Zoals het zwembad, een nieuw complex voor S.V. Vrone, etc.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Mijn vader gaf mij ooit, voordat ik met mijn vrienden op vakantie ging, het advies: “denk aan je lichaam”. Deze uitspraak was toen natuurlijk hilarisch maar tot op de dag van vandaag is iedereen hiermee bezig. Blijf gezond!

Uw toekomstwens voor Langedijk?

Hou het dorpse karakter in stand en hopelijk kunnen we 'straks' weer normaal met elkaar leven.

Wie is uw opvolger?

Arie Zwaan, secretaris van de Wielerronde van Sint Pancras, is mijn opvolger. Is er volgend jaar weer 'koers' in Sint Pancras?