Elke vrijdag stapt Julia op de fiets om leesvoer rond te brengen in Langedijk.
Elke vrijdag stapt Julia op de fiets om leesvoer rond te brengen in Langedijk. (Foto: Theo Annes)

Julia bezorgt de boeken van de bieb

Vervolg van voorpagina


De Bezorgservice bleek niet alleen aan te slaan bij ouderen. "Ook mensen die het niet prettig vinden om naar ons toe te komen vanwege de coronamaatregelen, doen een beroep op ons. En dat is prima!"

Zelf geen leesfan

Omdat Julia zelf totaal geen leesfan is, kijkt ze er wel van op hoe blij mensen met het tasje met boeken zijn. "En dan mogen ze ook nog 4 boeken lenen die ze maar 3 weken mogen houden", vertelt ze verbaasd.

Superblij met boeken

Een van haar 'vaste klanten' is een oudere meneer die altijd ontzettend blij is met z'n bestelde boeken. "Dan wacht ie me helemaal stralend op bij de deur en moet ik een glaasje limonade komen drinken. Maar dat kan natuurlijk niet", lacht Julia. Zelf is ze meer van het televisiekijken, dus het Netflix abonnement dat ze vorige week van haar moeder voor haar verjaardag kreeg, was een schot in de roos. Het bijpassende kleedje voor op de bank trouwens ook. Helaas was er geen huis vol visite. En ook afspreken met haar vriendinnen gaat nu even niet. Voor Julia en haar leeftijdsgenoten is de coronaperiode niet makkelijk. Gelukkig heeft ze het naar haar zin op school. En elke vrijdag lekker op pad voor de bibliotheek. "Voor de rest heb ik het druk met huiswerk! En met voetbaltraining en dansen. Hopelijk gaat dát voorlopig nog wel door."


Wilt u gebruik maken van de thuisbezorgservice van de Bibliotheek? Julia komt graag uw boeken brengen!

Kijk op www.bibliohteeklangedijk.nl of bel in de ochtenduren naar 0226-313304.