Op vijf verschillende plekken kwamen de geslaagden bijeen en zagen daar een uitgedost docententeam.
Op vijf verschillende plekken kwamen de geslaagden bijeen en zagen daar een uitgedost docententeam. (Foto: Theo Annes)

Ludieke acties voor geslaagden Jan Arentsz

ZUID-SCHARWOUDE – Het personeel van Jan Arentsz Langedijk is in de war, het zijn gekke tijden, dus de diploma-uitreiking is ook gek, raar, anders dan anders. Dat allemaal was duidelijk te merken op woensdag 1 juli, toen de docenten van Jan Arentsz naar de geslaagden toekwamen.

‘’Op vijf verschillende plekken kwamen de kinderen bijeen en zagen daar een uitgedost docententeam,’’ zegt Astrid-Tesselaar, Cultuur coördinator. ‘’Schitterend. Op vijf verschillende locaties kwamen de 79 leerlingen bij elkaar. En allemaal geslaagd, dus een 100% procent score.’’ In verband met het coronavirus kon de diploma-uitreiking niet plaatsvinden in de school zelf. ‘’Dat heeft natuurlijk te maken met de anderhalve meter afstand, vandaar dat we nu hebben gekozen voor een speciale uitreiking, die waarschijnlijk eenmalig is en niet snel vergeten zal worden.’’

Het was voor de docenten een lange dag, afgelopen woensdag. De diploma-uitreikingen vonden plaats bij de Sporthal Harenkarspel, bij het parkeerterrein van voetbalvereniging DTS, bij voetbalbalvereniging Con Zelo in Waarland, het parkeerterrein bij Sporthal Geestmerambacht en tenslotte op het schoolplein van Jan Arentsz. Met een oude brandweerauto en vrachtwagen kwamen de uitgedoste docenten op de diverse locaties aan. Eenmaal aangekomen ontstond er voor de leerlingen en hun familieleden een cabarettekst sfeertje terwijl de docenten een soort straattheater opvoerden. Men zag verplegers langskomen, brandweermannen en er was een ludiek moment toen de leerlingen hun diploma moesten ondertekenen er geen pen beschikbaar was... Twee aangesnelde Sumoworstelaars kwamen met de oplossing. Bij iedere bijeenkomst kwam uiteraard ook directeur Cees Bood aan het woord, die zijn bewondering en trots uitsprak voor de leerlingen. Die het, ondanks alles, toch maar mooi hebben geflikt.

Afbeelding