Maureen Kolhoff gaf alle benodigde tips en trucjes.
Maureen Kolhoff gaf alle benodigde tips en trucjes. (Foto: aangeleverd)

Kleurrijke workshop 3D straattekenen

HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 27 juni hing er een creatieve wolk boven Heerhugowaard. Vijf deelnemers waagden zich aan een workshop 3D straattekenen waar simpele krijtjes uitbloeiden tot kleurrijke 3D tekeningen op het asfalt.

Joëlle van Amersfoort uit Waarland, nieuw schrijftalent van Artquake doet verslag: De workshop werd gegeven door de Waarlandse Maureen Kolhoff namens Artquake. Deze groep organiseert evenementen en workshops waar jongeren hun talent kunnen ontdekken en hun passie kunnen uitoefenen in een fijne omgeving. Maureen is zelf actief op het gebied van schilderen en tekenen. Ze maakt de wereld een stukje mooier met haar kleurrijke 3D tekeningen op de straten en muren in verschillende landen.

Vanwege het onvoorspelbare weer gingen ze gelijk aan de slag. Iedereen kreeg eerst de simpele basis uitgelegd en daarna werden alle tips en trucjes gelijk toegepast op het asfalt. Er ontstonden blokken, gaten en zelfs letters, allemaal met een 3D effect. De creatieve sfeer liet zich niet verpesten door de regenbuien. De workshop werd gewoon doorgezet onder de parasol waar de deelnemers van alles over de materialen en technieken van het 3D straattekenen te weten kwamen. Zodra de regenbuien over waren konden de tekeningen afgerond worden. De laatste details werden aangebracht en toen alle tekeningen klaar waren konden er foto´s gemaakt worden. Tijdens deze gezellige middag vertelde iedereen over zijn passie waardoor er ook weer veel nieuw talent naar boven kwam.

Artquake is altijd op zoek naar nieuw talent en biedt ook de ruimte om je talent met anderen te delen. Deze workshop was een groot succes en daarom zullen er nog veel meer workshops gaan volgen waar iedereen aan mee kan doen. Meer informatie over Artquake en de workshops staat op de website: www.art-quake.com.

 Vijf deelnemers waagden zich aan een workshop 3D straattekenen.
Joëlle van Amersfoort was een van de deelnemers.