Meester Tjerk gaat zeker gemist worden
Meester Tjerk gaat zeker gemist worden (Foto: aangeleverd)

Meester Tjerk neemt afscheid van de Wijde Veert

NOORD-SCHARWOUDE - Meester Tjerk Plantenga van OBS De Wijde Veert gaat met pensioen. Na 43 jaar als meester gewerkt te hebben gaat hij genieten van zijn welverdiende rust.

Hij gaf met veel plezier les aan zo'n 1100 kinderen!

Meester Tjerk is als meester begonnen in Den Helder. Daar heeft hij les gegeven op de huishoudschool. Het lesgeven op een basisschool trok hem toch meer en in 1978 kwam hij naar Langedijk en begon als meester op basisschool de Kroosduiker. In 2003 was de fusie met De Wijde Veert. De afgelopen 10 jaar was meester Tjerk ook MediaCoach binnen de school en heeft hij de lessen Engels goed vorm gegeven.

Meester Tjerk heeft zich altijd bezig gehouden met het trainen van de schoolvoetbalteams en ging met ‘zijn jongens’ vaak door naar de volgende ronde.
Schoolkampen organiseren, (Sinterklaas)musicals schrijven, het regelen van licht en geluid op school, jarenlang actief binnen de MR en heel veel kinderen (zo’n 1100!) met zeer veel plezier lesgegeven. Niet alleen voor de kinderen organiseerde meester Tjerk van alles, ook voor collega’s deed hij dit. Altijd tijd voor een praatje, het geven van advies, een grapje of een klusje ergens op school.

Afgelopen dinsdag werd meester Tjerk ’s ochtends door zijn klas thuis opgehaald en op allerlei manieren door kinderen en collega’s de hele dag in het zonnetje gezet.

Meester Tjerk gaat zeker gemist worden, maar heeft zijn vrije tijd dubbel en dwars verdiend. Extra tijd hebben om leuke dingen te ondernemen, dat is wat hij nu gaat doen!

Meester Tjerk Plantenga van OBS De Wijde Veert gaat met pensioen.