Het Groundsmanteam TV Tulp.
Het Groundsmanteam TV Tulp. (Foto: Theo Annes)

Het Groundsmanteam van TV Tulp

Vervolg van voorpagina

Met man en macht, en gelukkig veel vrijwilligers, hebben we de klus geklaard. Om het een en ander duidelijk te maken: we hebben maar liefst 48 ton gravel afgevoerd en 24 ton nieuwe gravel aangebracht.’’ De gravelbanen liggen er fantastisch bij, mede door de inzet van het drietal, dat zich vijf dagen in de week, van maandag tot en met vrijdag, iedere ochtend rond de klok van zeven uur meldt op het complex. ‘’Eerst een kop koffie,’’ zegt Arno Vonk, die als actief speler sinds de oprichting van TV Tulp zelf ook al de racket hanteert.

Op de maandagochtend is het Groundsmanteam compleet van zeven tot twaalf uur aanwezig en op de andere ochtenden tot de klok van tien uur. Arno: ‘’Na de koffie beginnen we eerst met de gravelbanen het vuil en bladeren te verwijderen. Daarna gaan we door met een borstelmachine (In het voorseizoen komt hier nog eerst het walsen van de banen bij) en vegen we de banen met het sleepnet en vegen we de lijnen schoon. zodat de leden snel met een partij kunnen beginnen. Wel vragen we aan de leden om na hun partij even te vegen met sleepnet en met de bezem de lijnen schoon te vegen, zodat de volgende tennissers weer op een mooie schone baan kunnen beginnen.’’ In het weekend zaterdag en zondag worden de banen 's morgens klaar gemaakt door leden van het baanteam van vrijwilligers. Op maandagochtend is er ook een groep vrijwilligers aanwezig die het groen onderhoud uitvoert.

Toernooien

Het is maanden stil geweest op het complex van TV Tulp. Rob: ‘’Maar iedereen is blij dat sinds 1 juli weer bijna alles mag, rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM. Voor de tennissers is het ook weer fijn om even een drankje te drinken op het terras. Helaas mogen er dit jaar geen toernooien gehouden worden. Alles wordt een jaartje opgeschoven, maar gelukkig kan iedereen wel weer een balletje slaan.’’

Kunstgras

Naast de zes gravelbanen heeft TV Tulp ook vier kunstgrasbanen, die ook door het drietal wordt onderhouden. ‘’Arno: ‘’Op de kunstgrasbanen mag het hele jaar door gespeeld worden.’’ De werkzaamheden aan alle banen is allemaal vrijwillig. Rob: ‘’Ik weet bijna zeker dat niemand weet hoeveel werk het onderhoud is, maar we krijgen van de leden wel veel respons en complimenten, dus de waardering is er wel. Overigens zijn wij wel op zoek naar een nieuwe groundsman/vrouw erbij voor volgend jaar!"


Tulp = Tennis Uit Louter Plezier en is gevestigd aan de Oeverzegge 3 in Oudkarspel.