De kerstbomen kunnen tegenwoordig met de bakfiets worden bezorgd!  “Dat maakt onze bomen nóg groener”
De kerstbomen kunnen tegenwoordig met de bakfiets worden bezorgd! “Dat maakt onze bomen nóg groener” (Foto: Theo Annes)

Al 20 jaar hét adres voor een piekVijne Kerst!

BROEK OP LANGEDIJK – Blauwsparren, de Hollandse Den en natuurlijk ook de geliefde Nordmann: de piekVijne kerstbomen van Stins en Vijn zijn weer volop te verkrijgen aan de Grotendorst 6 in Broek op Langedijk.

Dit jaar een week eerder dan normaal, maar bij de loods van Stins en Vijn, gelegen tegenover tankstation ten Bruggencate, zit de kerstsfeer er al goed in! Het is een vrolijk gezicht, de talloze kerstbomen op het erf van de bloemen- en plantenhandel uit Broek op Langedijk. “Ruim twintig jaar geleden begonnen wij met de verkoop van piekVijne kerstbomen”, aldus Peter Vijn die samen met zijn compagnon Pieter Wouda eigenaar is van het Langedijker familiebedrijf. Eerst op het voormalig parkeerterrein van winkelcentrum de Broekerveiling en nu vanuit de eigen loods aan de Grotendorst.

Door de jaren heen is er veel veranderd, maar één ding is volgens de mannen altijd gelijk gebleven: de motivatie om de mensen een piekVijne kerst te bezorgen. En juist in een tijd als deze kan een mooie kerstboom daar een uitkomst in bieden.

Dat het bedrijf graag meedenkt met haar klanten, blijkt ook uit de bezorgmogelijkheden die het biedt en de speciale kortingsactie voor de mensen in de zorg. “Het bezorgen van de bomen met een bakfiets was het idee van mijn zoon”, vertelt Pieter. Zo kunnen de mensen die liever niet naar de standplaats toe komen alsnog een piekVijne kerstboom in huis halen en dat gebeurt ook nog eens op een duurzame manier. “Dat maakt onze bomen nóg groener”, grapt Peter. Maar niet alleen de jonge generatie is nauw betrokken bij de verkoop van de piekVijne kerstbomen. Ook voormalig mede-eigenaar Joop Stins is regelmatig tussen de kerstbomen te vinden. Voor hem is de bakfiets niets nieuws. “Zo ben ik ooit als jongen van 12 jaar oud begonnen”, vertelt hij met gepaste trots. “Dat mijn kleinzoon ruim zeventig jaar later hetzelfde zou doen had ik alleen nooit gedacht.”

Heeft u nog geen piekVijne kerstboom in huis? Dan kunt u tot Kerst iedere maandag tot en met zaterdag, van 09.00 tot 19.00 uur bij Stins en Vijn terecht, aan de Grotendorst 6 in Broek op Langedijk (tegenover tankstation ten Bruggencate). Ook op de weekmarkten van Alkmaar, Heerhugowaard en Schagen zijn de piekVijne kerstbomen van Stins & Vijn te verkrijgen.

Bezoek www.facebook.com/stinsvijn om op de hoogte te blijven van leuke acties en aanbiedingen!