Ook zo'n gave 3D potloodtekeningen op papier maken? Doe mee aan de workshop!
Ook zo'n gave 3D potloodtekeningen op papier maken? Doe mee aan de workshop! (Foto: aangeleverd)

Workshop 3D tekenen door Maureen Kolhoff

DIJK EN WAARD - Voor iedereen die de basis van het 3D tekenen wil leren, vindt zondag 13 december de workshop 3D tekenen plaats in het atelier van Artquake.

Je hebt ze vast wel voorbij zien komen op internet. Van die hele gave potloodtekeningen op papier, dat het net lijkt alsof er een gat in het papier zit of een levensechte trap, waterval, of een hele enge spin die over het papier loopt. Zou je nou ook zo'n gave 3D tekening willen maken? Dan is dit je kans! Doe mee aan de workshop 3D tekenen (basis) en voor je het weet kun jij ook van die gave 3D tekeningen maken en je vrienden en familie verrassen en versteld doen staan.

Tijdens deze workshop legt Maureen Kolhoff de basis van het 3D tekenen uit. Door middel van een demonstratie laat zij zien hoe je zelf een basisfiguur (cirkel, vierkant, driehoek, etc.) in 3D kunt tekenen. Ook zal Maureen de basisprincipes van perspectief, licht, schaduw en anamorfose uitleggen. Daarna gaan jullie zelf aan de slag onder het genot van wat drinken en wat lekkers. Aan het einde van de workshop kun je, je kunstwerk op de foto zetten en lijkt het net alsof je 2D tekening 3D is. Je mag je kunstwerk uiteraard houden en nu weet je de basis van het 3D tekenen!

Maureen Kolhoff

Op haar achttiende kwam Maureen Kolhoff in aanraking met straattekenen. Een paar jaar later mocht ze meedoen aan streetpainting festivals in binnen en buitenland. Daarnaast maakt ze ook tekeningen (kleurpotlood) en schilderijen. Ze heeft drie jaar gestudeerd aan: ‘’Edingburgh Atelier of Fine Art’’ en daar is haar liefde voor het schilderen van stillevens in olieverf ontstaan. Door middel van workshops wil Maureen haar passie delen en hoopt ze anderen enthousiast te maken om creatief bezig te zijn en het allerbelangrijkste plezier hebben!

De workshop vindt zondag 13 december van 14.00 tot 17.00 uur plaats in het atelier van Artquake/ Spoorkantoor, Industriestraat 2A in Heerhugowaard. Aanmelden: artquake.westfriesland@gmail.com. Er is beperkt plek vanwege de 1,5 meter regel dus meld je snel aan!

Live muziek in poppodium B3

Vrijdagavond 18 december presenteert Artquake jong, muzikaal talent uit de regio. Bands en singer-songwriters en deelnemers aan de workshop songwriting die eind november plaatsvond. Tijdens deze avond kunnen jonge muzikanten elkaar ontmoeten en laten zien wat ze in huis hebben. Speciale host van deze avond is cabaretier en muzikant Luuk Ransijn. Luuk, zelf aanstormend talent, zal de andere jonge talenten niet alleen aankondigen maar ook interviewen.

Meedoen met Artquake?

Heb jij een speciaal talent, lijkt het jou ook leuk om op te treden of te exposeren en ben je tussen de 15 en 25 jaar? Artquake is op zoek naar: dansers, muzikanten, schrijvers, theatermakers, fotografen, filmmakers, beeldend kunstenaars en ontwerpers. Maar als je nou denkt, ik wil graag meedoen maar ik heb helemaal geen talent, dan ben je ook welkom. Bij Artquake weten ze namelijk dat er in iedereen talent schuilt! Daarnaast zoeken ze ook altijd promotors en jongeren die het leuk vinden om mee te werken aan de activiteiten.

Voor meer info: www.art-quake.com en volg Artquake op Instagram: #artquake.westfriesland.

Afbeelding
Afbeelding