Michele en Frida in betere tijden, toen Concordia nog bruiste van de activiteiten.
Michele en Frida in betere tijden, toen Concordia nog bruiste van de activiteiten. (Foto: aangeleverd)

Concordia de dupe van coronacrisis

NOORD-SCHARWOUDE - Opnieuw gaat een karakteristiek stukje Langedijk verloren. Werd onlangs de sluiting van Boekhandel Middelburg in deze krant vermeld, nu is ook het naastgelegen Partycentrum Concordia aan de beurt.

Dit keer niet wegens het bereiken van de pensiongerechtigde leeftijd. Uitbaatster Michele Stolk kan de kosten niet meer dragen en sluit noodgedwongen de deur. “Ik heb geen andere keus. De inkomsten zijn vrijwel geheel weggevallen en de kosten blijven. De inkomsten van de maaltijden die wij maken, brengen in het weekeinde misschien € 150,- op, maar die kunnen de maandlasten van bijvoorbeeld gas en elektra natuurlijk nooit opvangen.

Appartementen

Michele heeft 6,5 jaar bij Concordia gewerkt, waarvan 3 jaar als uitbaatster. “Elke maand probeerde ik met mijn medewerkers een leuk programma te brengen, maar alles ligt stil. Concordia heeft een grote zaal, een voorcafé en café De Pub, maar zonder partijen, bruiloften, recepties en gasten is het akelig stil. De eigenaars van het pand, de gebroeders Veldt, hadden in 2018 al contact met de gemeente en toen werd gesproken over het platgooien van Concordia en de bouw van appartementen. Daar stond de gemeente toen niet negatief tegenover, dus ik verwacht dat dat proces weer in werking gesteld zal worden. Wellicht dat er dan nog een gedeelte een horecabestemming krijgt. Mijn laatste maaltijden zijn dit weekeinde te bestellen en dan lever ik 8 december de sleutel in!”

Niet werkloos

Michele, nu 52 jaar, zit gelukkig niet zonder werk. Zij heeft al een 16-uren contract bij een staalbouwbedrijf en hoopt dat dit uitgebreid kan worden. Veel Langedijkers zullen goede herinneringen aan Concordia bewaren. Michele bedankt haar vaste klanten voor het vertrouwen en de gezelligheid.