Wanneer Moos de microfoon pakt en gaat zingen, laat hij Elvis tot leven komen.
Wanneer Moos de microfoon pakt en gaat zingen, laat hij Elvis tot leven komen. (Foto: Mary Brommer)

Moos Glas is de Langedijker Elvis

Vervolg van voorpagina


Wanneer hij de microfoon pakt en gaat zingen, vult een prachtige warme stem de ruimte en laat Elvis tot leven komen. We‘re caught in a trap, There goes my only possession, Always on my mind. Tom Jones, Johnny Cash.

Annette en Mary genieten enorm van dit privé optreden. En ook komt meteen het besef dat we weer zo verlangen naar een leuk feestje.

Meestal wordt Moos geboekt voor een gastoptreden van een halfuur tot een uur op bedrijfsfeestjes, kermissen, bruiloften en verjaardagen.

Wim from Graceland

Hij heeft sinds enige tijd een nieuwe geluidsman. Dat is zijn zwager Wim. Wim komt uit Waarland en wordt steevast door Moos voorgesteld als Wim from Graceland. Wim is geluidsman maar ook DJ. Helaas staat alles nu even op een laag pitje door corona.

Reis

5 jaar geleden stond een mooie reis op het programma naar de USA. Samen met een stel vrienden wilden Moos en zijn vrouw het graf van Elvis bezoeken. Naar Graceland in Memphis en de muzieksteden Nashville, New Orleans en Atlanta.

Helaas werd een vriendin ernstig ziek. De reis werd geannuleerd. Een zorgelijke en verdrietige tijd. Gelukkig is de vriendin weer genezen verklaard en werd er een nieuwe reis geboekt voor mei 2020. Maar ook deze reis is uitgesteld.

"We hebben al ons geld terug gekregen dus we gaan het gewoon volgend jaar weer proberen.”

Zingen, zingen, zingen

Tot die tijd oefent Moos drie tot zes keer per week om zijn stembanden warm te houden, voor teksten en beleving en om zijn been soepel schuddend te houden. Om na corona weer te doen wat hij het allerliefste doet. Zingen, zingen, zingen. En dat kan Moos fantastisch.