Bram op de campus.
Bram op de campus.

Even wennen

De 17-jarige Bram Dekker uit Oudkarspel vertrok in augustus in zijn eentje naar Oklahoma, waar de talentvolle keeper op de USAO-universiteit studeert, en sport bij The Drovers. In deze rubriek houdt hij ons op de hoogte van zijn Amerikaanse avontuur!

'Het is nu bijna twee maanden geleden dat ik op het vliegtuig stapte en richting de Verenigde Staten vertrok. Ik kwam rond 23.00 uur lokale tijd aan op de campus. Het is hier zeven uur vroeger dan in Nederland dus de eerste paar dagen had ik wel last van een jetlag. De eerste week moest ik in quarantaine doorbrengen in mijn kamer. Ik kreeg elke dag eten bezorgd aan mijn kamerdeur en spendeerde het grootste gedeelte van mijn tijd achter de PlayStation. Na deze week in quarantaine werd ik getest op het coronavirus, gelukkig was de uitslag van de test negatief.

Vanaf toen mocht ik met de groep meetrainen. We trainden eerst twee keer per dag, maar sinds school is begonnen trainen we een keer per dag.

De universiteit hier is anders dan wat we gewend zijn in Nederland. Een schooljaar is opgedeeld in twee semesters, door het semester heen behaal je cijfers voor opdrachten (meestal een per vak per week), een mid-term examen (examen in het midden van het semester) en een final exam (aan het einde van het semester). Deze drie dingen bepalen uiteindelijk je eindcijfer voor het vak dat je volgt.

Ik woon op de campus in een kamer samen met mijn Duitse kamergenoot. In het begin was het wel even wennen om samen met iemand op een kamer te zitten, maar gelukkig kon ik mezelf daar snel aan aanpassen.

We zitten met ons voetbalteam nu aan het einde van de voorbereiding. We trainen meestal 5 of 6 keer per week en we hebben onze eerste oefenwedstrijd al gehad. Aankomend weekend overnachten we in een hotel met het team, dit omdat we de dag erna een oefenwedstrijd spelen en de reistijd te lang is om het in één dag te doen.'