Hans en Gerda waren vrijdag te zien in het bekende televisieprogramma van omroep MAX.
Hans en Gerda waren vrijdag te zien in het bekende televisieprogramma van omroep MAX. (Foto: Theo Annes)

Hans en Gerda met hun B&B op tv

BROEK OP LANGEDIJK – Daags na de televisie-uitzending op Nederland 1, waar omroep MAX al jarenlang het razendpopulaire programma Bed & Breakfast uitzendt, kon Gerda Bleeksma niet onopvallend boodschappen doen. ‘’Dan kom je mensen tegen die je aanspreken en zeggen dat het zo’n leuk programma was en je verder veel succes wensen. Hans en ik hebben het heel leuk gevonden om hieraan deel te nemen. Vooral om ook andere B&B’s te bezoeken.’’

‘Hans moest vier keer de bedstee in duiken’

Met meer dan 1.3 miljoen kijkers blijkt het programma B& B van omroep MAX op NPO 1 een kijkcijferhit.

Alweer voor het elfde seizoen komen drie echtparen, eigenaren van een B&B, in beeld om een oordeel te vellen over elkaars B&B.

In de uitzending van vrijdag 2 oktober jongstleden, was er ook een echtpaar uit Broek op Langedijk in actie: Hans Vrenegoor, in het dagelijks leven cameraman en Gerda Bleeksma, etser.

Met haar prachtige kunstwerken exposeert zij wekelijks op het Spui in Amsterdam, maar nu even niet door het coronavirus.

Jam

Hans en Gerda zijn al 23 jaar samen. Het stel ontmoette elkaar tijdens een vakantie in Frankrijk. Beiden waren met hun gezin op vakantie, maar al snel bleek dat zowel Hans als Gerda het uitstekend met elkaar konden vinden. Het klikte vanaf het eerste moment. Nadat beide huwelijken strandden, trouwden zij in 2003 en kochten een huis aan de Dorpsstraat in Broek op Langedijk.

‘’Mijn ouders woonden in Spanbroek. Mijn vader kwakkelde met zijn gezondheid en toen het huis naast ons vrij kwam hebben mijn ouders dit huis gekocht. Dat was in 2008. Een periode waarin economische crisis heerste. Hun huis in Spanbroek heeft maar liefst zeven jaar in de verkoop gestaan! Maar ze woonden nu wel dichtbij ons en op die manier konden we hun in de gaten houden en verzorgen,’’ zegt Gerda, die en passant even haar zelfgemaakte jam laat proeven.

Veel vrienden

In de gastenboeken van Hans en Griet wordt duidelijk dat de gasten, die echt uit alle delen van de wereld naar Broek op Langedijk komen, zeer te spreken zijn over de B&B van Hans en Gerda. Mooie verhalen compleet met foto’s.

Gerda: ‘’Het aardige is ook, dat maakten we kortgeleden mee, dat gasten uit Moskou zeiden ‘als jullie ooit een keer in Moskou komen, bel ons en dan komen we jullie halen.’ Juist het persoonlijke contact met onze gasten is geweldig. Je krijgt er heel veel vrienden bij.’’

Kanovaren

In juni 2019 hadden Hans en Gerda zich opgegeven voor het bekende televisieprogramma van omroep MAX.

Hans: ‘’Tot onze verrassing kregen we een uitnodiging om mee te doen. Afgelopen augustus was het zover. Het was gelukkig prachtig weer en ik had het plan om onze gasten, uit Medemblik en uit Kollumerpomp (Friesland), op een vaartocht te trakteren door het prachtige Oosterdelgebied. We hebben Ruby Groen, van LangedijkerUitje.nl, ingeschakeld en zij heeft voor ons de kano’s geregeld, foto’s gemaakt en ervoor gezorgd dat we op een klein ‘geheim eilandje’ samen een heerlijk glas wijn van Koens Wijndomein konden drinken. Het is een fantastische dag geworden.’’

Bedstee

Bij een van de deelnemers was het vervoer ter plekke geregeld met een Tuk Tuk. ‘’We hebben vreselijk gelachen. Je schudde wel alle kanten op, maar het was geweldig. Hans en ik sliepen in een bedstee en er werd aan Hans gevraagd om voor de camera het bedstee in te springen. Die opname moest wel vier keer over, haha. Ook leuk om te melden is dat we, op weg naar een locatie toe, lang niet wisten waar we precies heen reden. Totdat de cameraman achter in onze auto het sein gaf om de papieren in het dashboardkastje te pakken en voor te lezen waar we heen moesten. Al met al is het een hele leuk ervaring geweest. En dat merk je ook aan de reacties om je heen en in de supermarkt,’’ lacht Gerda. “We zouden zo weer meedoen!”

B&B Hans & Griet, Dorpsstraat 10, Broek op Langedijk, https://hansengriet.nl.

Tijdens de opnames van de aflevering in Langedijk.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding