'Van mijn ouders mag ik zelf weten wat ik met het krantengeld doe.'
'Van mijn ouders mag ik zelf weten wat ik met het krantengeld doe.' (Foto: Rodi Media)

Bezorger van de week: Stijn

Stijn Bruin (13) uit Oudkarspel bezorgt het Langedijker Nieuwsblad in de wijk Sint Maarten in Oudkarspel.

Wat vind je er leuk aan?

Ik vind het wel fijn om buiten te lopen, als het niet regent tenminste. Ik krijg ook veel leuke reacties van mensen, iedereen is wel blij als ze het Langedijkertje weer krijgen. Ook vind ik dat het best wel goed verdient.

Krijg je hulp bij het lopen?

Mijn moeder loopt eigenlijk altijd mee. En ze vouwt ook alvast de kranten als ik op school zit. Als we het samen doen zijn we met anderhalf uur klaar. Als ik het alleen zou moeten doen zou het me veel meer tijd kosten. Soms wil ik mijn moeder trakteren op een ijsje of lunch, maar dat hoeft niet van haar.

Wat vind je minder leuk?

Dat je ook de krant moet bezorgen als het rotweer is, of als je geen zin hebt. Soms heb ik een hele drukke dag gehad en dan moet ik ook nog m'n krantenwijk doen. Dan loop ik wel even te klagen. Maar eenmaal bezig maak ik het altijd af. Ook zijn er soms heel veel, of zware folders bij. Gelukkig heeft mijn moeder die dan al in de kranten gevouwen als ik uit school kom.

Wat doe je met de verdiensten?

Ik mag van mijn ouders zelf weten wat ik met het krantengeld doe, dus ik koop er snoep van of het broodje van de week op school. Ook geef ik het graag uit aan games.

Ook bezorger worden? Meld je aan via www.rodibezorger.nl of tel. 0226-331020.