Daphne in actie bij FC Twente.
Daphne in actie bij FC Twente. (Foto: FC Twente)

Daphne debuteert in Oranje

Vervolg van voorpagina

"Ik stond al eerder op de standby-lijst, speelde mee in Oranje Onder 23 en loop alweer heel wat jaartjes mee in de eredivisie vrouwen. De uitnodiging die ik kreeg voor de Oranje Leeuwinnen kwam dus niet als een enorme verrassing, maar was wel een mooie waardering voor mijn prestaties bij FC Twente."

Op trainingskamp met de Grote Namen van het Nederlands elftal, dat moet heel spannend zijn geweest. "Ik trainde opeens samen met de meiden waar ik eerst naar keek op televisie, dat was wel apart ja. Maar ze zijn superaardig en ik voelde me als snel welkom. Alleen al mee gaan op trainingskamp was geweldig, ik heb er echt veel geleerd."

Thuis

Daphne woont tegenwoordig in Hengelo, vlakbij haar club, maar komt nog regelmatig thuis bij haar ouders aan de Laanweg in Oudkarspel. "Doordat ik al vanaf vrij jonge leeftijd zo'n beetje dag en nacht met voetbal bezig was, heb ik niet echt een wild uitgaansleven gekend. Mijn sociale leven speelde zich voornamelijk af op en rond het voetbalveld, zeker later. Wel ken ik nog mensen van school en van LSVV enzo, die kom ik dan wel tegen. Bij mijn ouders thuis vind ik het lekker om te chillen, ik ga naar mijn opa en oma, spreek af met vriendinnen en doe leuke dingen met mijn ouders en zus. Ik geniet van de rust en van de gezelligheid van thuis."

Toekomst

Wat ze van haar voetbalcarrière hoopt? "Ten eerste zou ik heel graag kampioen worden met FC Twente, daar ligt nu mijn prioriteit. Maar een droom is ook meespelen in de Engelse competitie, daar heb je echt mooie clubs en ik houd van de mentaliteit. Ooit een WK of EK meespelen met de Oranje Leeuwinnen zou natuurlijk fantastisch zijn. Wie weet krijg ik dan ook zo'n poppetje haha." Ze relativeert meteen: "Ik heb in Alkmaar mijn HAVO diploma gehaald en in Enschede mijn VWO. Ik wil nu een online studie volgen naast mijn voetbalcarrière. Ik weet nog niet wat, maar ik wil een vak hebben geleerd. In het vrouwenvoetbal worden nog lang niet de salarissen betaald die de mannen krijgen. Maar zo lang ik mee kan doen op dit niveau zal ik er alles aan doen om steeds beter te worden."

Estland

Het eerstvolgende kwalificatieduel is op 23 oktober tegen Estland. Deze wedstrijd wordt om 19.30 uur in Groningen gespeeld. Of Daphne weer is geselecteerd, zal later blijken!