Vrijdag 2 oktober was het Ilse Ligthart die als eerste van de jonge talenten van Artquake optrad in De Roode Leeuw.
Vrijdag 2 oktober was het Ilse Ligthart die als eerste van de jonge talenten van Artquake optrad in De Roode Leeuw. (Foto: Kevin van Leeuwen)

Succesvolle start jonge talenten Artquake in de Roode Leeuw

LANGEDIJK - Artquake en De Roode Leeuw zijn een samenwerking aangegaan om jong talent uit Langedijk, Heerhugowaard en omgeving een podium te geven. Elke vrijdagavond treedt er jong, muzikaal talent op in het voorcafé van De Roode Leeuw.

Vrijdag 2 oktober was het Ilse Ligthart die als eerste van de jonge talenten van Artquake optrad in De Roode Leeuw. Aan de voorzijde van het voorcafé was een speciaal hoekje ingericht waar Ilse haar liedjes ten gehore bracht. Waar Corona iedereen op afstand houdt, kwam Ilse Ligthart bij iedereen binnen met haar mooie, gevoelige stem. De serene rust in haar stem zorgde voor een relaxte sfeer waar iedereen de hele avond van genoot. Ilse speelde veel bekende nummers, maar wel in een uniek jasje. Na ieder liedje kreeg Ilse dan ook een warm applaus. Ook bezoekers die kwamen dineren, wisten het optreden van Ilse te waarderen en gaven aan de muziek als een mooie aanvulling te zien op een heerlijk avondje uit.

Vrijdag 16 oktober treedt Rosalie Hink op

Op vrijdag 16 oktober treedt zangeres Rosalie Hink op in De Roode Leeuw. Zij wordt begeleid door pianist Jan-Simon de Smit. Rosalie is 24 jaar, komt uit Langedijk en maakt al jaren onderdeel uit van Caecilia Muziektheater.

Jan-Simon de Smit komt uit Alkmaar, is onder meer piano docent en sinds 2018 werkzaam als repetitor/ muzikaal leider van musical producties voor onder meer Caecilia Muziektheater. Dit duo trakteert de bezoekers van De Roode Leeuw op een leuke avond uit met covers van diverse nummers. Van Anouk tot Adele. Rosalie en Jan-Simon houden wel van uitdaging en hopen iedereen 16 oktober te verrassen.

Reserveren kan bij De Roode Leeuw tijdens openingstijden, tel 0226-701526 of via whatsapp: 06-82956476.

Kick-off Artquake in poppodium B3 verplaatst naar zondag 1 november

Poppodium B3 heeft na de aangekondigde nieuwe Corona maatregelen van 23 september, gelijk dispensatie aangevraagd bij de voorzitter van onze Veiligheidsregio. Maar door het uitblijven van een reactie, heeft het bestuur van B3 moeten besluiten om de hele maand oktober hun deuren te sluiten. Door het maximum van 30 bezoekers en de bar die om 22:00 moet sluiten is het risico op verlies draaien te groot. Hierdoor kan de Kick-off op zondag 16 oktober helaas niet plaatsvinden. Gelukkig is er gelijk een nieuwe datum geprikt: zondag 1 november van 13:30 tot 17:30 uur. Op deze zondagmiddag zullen er meer dan 18 jonge artiesten optredens verzorgen, waaronder dansacts, sing en songwriters en bands. Daarnaast is er ook een expositie te zien van jonge, beeldend kunstenaars.

Naast een netwerk van jonge muzikanten, bestaat Artquake ook uit talentvolle dansers, schrijvers, theatermakers, ontwerpers en beeldend kunstenaars, waaronder ook fotografen en videografen.

Ben jij tussen de 12 en 25 jaar oud en heb jij een passie voor muziek, dans, taal, theater, fotografie, film, ontwerpen, tekenen, boetseren of schilderen? Sluit je dan aan bij Artquake. Bezoek de website: www.art-quake.com of volg Artquake op Instagram: artquake.westfriesland.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding