Het Gouden Kans Project i een mooi project voor jongeren die hun talenten willen ontwikkelen.
Het Gouden Kans Project i een mooi project voor jongeren die hun talenten willen ontwikkelen. (Foto: aangeleverd)

Gouden Kans project biedt talentontwikkeling voor jongeren

LANGEDIJK - Jongeren tussen zestien en 27 jaar die hun talenten willen ontdekken en ontwikkelen kunnen vanaf deze maand een halfjaar lang deelnemen aan het Gouden Kans Project.

Een mooie mogelijkheid voor bijvoorbeeld jongeren die gestopt zijn met hun opleiding en een volgende stap in hun carrière willen maken en hiervoor vaardigheden willen leren.

De deelnemers nemen in een groep wekelijks deel aan workshops die gericht zijn op persoonlijke groei, inspiratie en sociaal ondernemerschap. Ook werken zij in hun regio samen aan een ‘goed gevoel project’. Dat doen ze bij een organisatie die sociaal of duurzaam het verschil maakt. De jongeren ontwikkelen skills waardoor ze oplossings- en doelgericht kunnen werken. Ook krijgen ze een sterkere cv en een duidelijker beeld van hun volgende stap. De jongeren dienen twintig uur per week beschikbaar te zijn voor het Gouden Kans Project.
Het project wordt gecoördineerd door Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid (RPAnhn), bestaande uit gemeenten, UWV, onderwijs en werkgevers- en werknemersorganisaties. Voor de uitvoering zijn verantwoordelijk MEE & De Wering (ondersteuner van kwetsbare groepen mensen), Starters4Communities (helper van young professionals in sociaal ondernemerschap), Calibris (voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, leerlingen, medewerkers en organisaties) en Parlan Jeugdhulp.

Meedoen?

De eerstvolgende groepen starten in Alkmaar (8 september), Schagen (17 september) en Hoorn (5 oktober). Deelnemers hebben recht op reiskostenvergoeding. Zie voor meer en een aanmeldmogelijkheid www.goudenkansproject.nl of bel of mail Marije Postuma, tel. 06-14932835/ m.postuma@meewering.nl.