Marian Rijkes, activiteitenbegeleidster en mevrouw Luijt van 91 jaar, openden samen de huiskamer.
Marian Rijkes, activiteitenbegeleidster en mevrouw Luijt van 91 jaar, openden samen de huiskamer. Foto: Laurens Overtoom

Huiskamer Buitenzorg officieel geopend

ZUID-SCHARWOUDE - De nieuwe huiskamer van Buiten Zorg werd maandag officieel geopend door Marian Rijkes, activiteitenbegeleidster, samen met de 91-jarige mevrouw Luijt.

Op de locatie Buitenzorg komen cliënten samen op het ontmoetingsplein, een gezellige ruimte waar welzijn en activiteiten worden geboden voor de cliënten van AristoZorg. De cliënten genieten in deze ruimte van hun maaltijden, een kopje koffie, maar ook worden hier dagelijkse activiteiten aangeboden en ontvangen er zorg.

Door de groeiende toename van zorg is er voor gekozen om een eigen huiskamer te openen waar cliënten minder prikkels krijgen en waar ook de mogelijkheid is voor één op één aandacht. Begin dit jaar is er in samenwerking met de firma Henselman zo'n huiskamer gerealiseerd. Door de tussenkomst van de corona crisis was helaas niet eerder de gelegenheid om een officiële opening te houden. Maandag was het moment om hier - op een kleinschalige wijze - toch een feestelijk tintje aan te geven en de opening met een aantal cliënten te doen.

Nadat activiteitenbegeleidster Marian Rijkes samen met de 91-jarige mevrouw Luijten samen de huiskamer opende, zeiden bestuurder Petra Okker en Locatiemanager Jose van der Wijk zeer tevreden te zijn met het resultaat van deze ruimte, en dat geldt natuurlijk ook voor de bewoners!