Welkom in het coronaproof Regthuis!
Welkom in het coronaproof Regthuis! (Foto: aangeleverd)

Museum het Regthuis weer open

OUDKARSPEL - Met ingang van deze maand gaat museum het Regthuis weer open. Vanaf maart van dit jaar was het museum in verband met de corona uitbraak gesloten maar Stichting Langedijker Verleden heeft besloten de deuren weer te openen.

Allereerst is er een coronaprotocol opgesteld en in de afgelopen weken is er zonder al teveel publiciteit een paar zondagmiddagen proefgedraaid om te zien of de noodzakelijke maatregelen goed te hanteren zijn. Om er zeker van te zijn dat u naar binnen kunt is het noodzakelijk om u minimaal 24 uur van tevoren aan te melden via info@langedijkerverleden.nl of door te bellen naar Dick Zuiderbaan 0226-313722 of 06-23938211.

Momenteel is er een nieuwe expositie over de ruilverkaveling in voorbereiding, dus degenen die de succesvolle expositie over de bruggen en paden nog niet hebben gezien, kunnen dit de komende tijd nog doen. De openingstijden van het Regthuis zijn als vanouds elke zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt slechts € 2,- en is voor donateurs van Stichting Langedijker Verleden gratis.

De donateursavond in november zal verdeeld over drie avonden/middagen plaatsvinden omdat de zaalcapaciteit door de anderhalve meter regels veel beperkter is en de veiligheid voor de bezoekers voorop staat.

Ook de Otterplaat zal dit jaar niet rond half oktober verschijnen maar later dit jaar. Er wordt hard gewerkt om er weer een mooie editie van te maken.