Via de verkoop van 1000 ledzaklampjes wil men de vervanging financieren.
Via de verkoop van 1000 ledzaklampjes wil men de vervanging financieren. (Foto: aangeleverd)

Een lichtje voor Sint Jan de Doper

NOORD-SCHARWOUDE - Welke Langedijker kent de Sint Jan de Doper niet? Het kerkgebouw dat niet alleen het centrum is van een levende parochiegemeenschap, maar ook midden in het centrum van de vier dorpskernen van Langedijk staat.

In die zin is het ook een kerk voor alle Langedijkers. De ‘kathedraal van het noorden’ is al van kilometers ver te zien en fungeert als een baken in het Noord-Hollandse vlakke landschap. En het laat ons de tijd zien.

Heel veel lampen van de wijzerplaten en wijzers van de klokken zijn echter kapot, zodat met name aan de noordzijde ’s avonds nauwelijks meer te zien is hoe laat het is.

Eigenlijk zijn alle lampen aan vervanging toe, en dat gaat binnenkort ook gebeuren. In de derde week van september worden alle lampen van de vier wijzerplaten en wijzers vervangen door ledverlichting, 1000 ledlampen om precies te zijn. Een duurzame, maar ook dure klus.

Koop een lichtje

De totale kosten van de vervanging bedraagt ongeveer € 10.000. Via de verkoop van 1000 ledzaklampjes met het logo van de kerk voor € 10,- per stuk wil men de vervanging financieren. U kunt iedere morgen terecht bij het secretariaat, Dorpsstraat 516, of maak een bankoverschrijving op rekeningnummer NL 95 RABO 034 66 00 200 t.n.v. parochie Sint Jan de Doper met vermelding van uw naam en adres, dan ontvangt u het lichtje in de brievenbus.

Afbeelding