Afra is trots op haar boek.
Afra is trots op haar boek. (Foto: Marjolein Ansink)

Nieuw boek van Afra Beemsterboer

Vervolg van voorpagina

Natuurlijk spelen haar verhalen zich in onze omgeving af en zijn relaties binnen bijvoorbeeld een familie belangrijk. Bol.com noemt haar werk zelfs geschreven met spanning en thrillerachtig.

"Ik schrijf voor een ieder die mijn boeken lezen wil, en echt niet specifiek voor bijvoorbeeld ouderen. Ik probeer mijn verhalen zo logisch mogelijk op te bouwen. Wat is de ruwe lijn, welke verhoudingen heeft de hoofdpersoon, hoe is zijn of haar karakter, hoe ontwikkelt het verhaal zich, enzovoort? Natuurlijk horen daar ‘zijweggetjes’ bij, even een andere route in slaan, maar wel weer terugkomen op die hoofdlijn. Zo’n zijweggetje ontstaat veelal spontaan, tijdens het schrijven en levert een belangrijke bijdrage aan de leesbaarheid van het verhaal. Maar de rode draad staat vast en die is leidinggevend."

Romans

Eerder verschenen boeken Afra Beemsterboer begon al op haar twaalfde te schrijven. Toch verscheen haar eerste roman pas na een ontmoeting met bekende schrijfster Leni Saris, die haar vertelde over de voorwaarden waaraan een manuscript moest voldoen. Afra begon opnieuw en in 1990 verschijnt haar eerste roman 'Omweg door de zomer'. Afra's tweede roman 'Huwelijk als aanleiding' verschijnt een jaar later. Daarna blijft het enige jaren stil, maar in 2003 verschijnt haar derde boek 'Een Iers sprookje'. Vervolgens zien de romans: 'Een verborgen huis', 'Als alle anderen', 'Zo lief had als ik jou', 'Getijdendans', 'De Muurbloem', 'Verdwaalde Zwaluw', 'Banden van Vroeger' en 'Open Slot' het levenslicht. In samenwerking met Lief Langedijk verschijnt in 2016 de glossy Afra en in 2017 de verhalenbundel ‘Onderweg’ met zeven verhalen. Haar twaalfde roman is ‘Met de stroom mee’, terwijl haar dertiende boek al een flink eind gevorderd is.

24/7

"Schrijven is een voortdurend proces en dat gaat 24 uur per dag door!’ Overige activiteiten Naast schrijfster is Afra ook schrijfdocent. Ze organiseert schrijfworkshops en heeft twee groepsuitjes ontwikkeld: de schrijfvaartocht en het Mysterie van Langedijk. Afra begeleidt de schrijfwandelingen door de dorpskernen en rondom het Zomerdel in het Geestmerambacht. De schrijfwandeltochten organiseert Afra samen met de Stichting Toeristische Promotie Langedijk. Bovendien is Afra sinds kort columniste van deze krant, activiteiten genoeg dus.

Presentatie

Afra presenteert het boek op 12 september in een doorlopende signeersessie van 11.00 tot 17.00 uur bij Jachthaven Broekhorn, Ooster Vlaerdinge 2 in Heerhugowaard. Daar krijgt de koper 10% korting op het boek van € 17,50. Natuurlijk is het boek verkrijgbaar bij de reguliere boekhandel, maar ook te bestellen bij www.afrabeemsterboer.nl.

Afra geeft aan de lezers van het Langedijker Nieuwsblad een aantal gesigneerde exemplaren weg! Kans maken? Mail de redactie op redactie.lnb@rodi.nl!

Afbeelding