Jelle van Gorkom komt zaterdag 7 maart naar de BMX baan in Langedijk.
Jelle van Gorkom komt zaterdag 7 maart naar de BMX baan in Langedijk. (Foto: aangeleverd)

Jelle van Gorkom geeft clinic bij de Kleydrivers

LANGEDIJK - Jelle van Gorkom komt zaterdag 7 maart naar de BMX baan van de Kleydrivers in Langedijk om clinics te geven, samen met zijn vader John van Gorkom.

Jelle was een van de beste Nederlandse BMX'ers. Hij werd twee keer tweede op het WK en won zilver op de Olympische Zomerspelen in Rio, in 2016. Hij behoorde tot de beste BMX'ers van de wereld. Tot dinsdag 9 januari 2018. Tijdens een training fietst Jelle van Gorkom op een ketting aan de voet van de startheuvel. Van krachtmens tot wrak in een paar pedaalslagen. Met gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren ligt Van Gorkom op de baan, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis wordt gebracht. Twee weken ligt hij in coma, maar zijn eerste herinneringen zijn van pas een week of vier later. Sindsdien heeft hij keihard geknokt om er weer bovenop te komen, en tegen alle verwachtingen in is hij er weer. Niet de topsporter die hij was, die zal nooit meer terugkomen. Maar door intensief revalideren en met de wilskracht van een topsporter kan hij inmiddels weer zelfstandig functioneren. En gebruikt hij wat hem is overkomen op een positieve manier. Met zijn stichting vraagt hij aandacht voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en ook geeft hij clinics aan talentvolle fietscrossers.

Alle rijders uit West (en daarbuiten) zijn welkom om de tips en adviezen van de zilveren medaillewinnaar van de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro tot zich te nemen en natuurlijk alvast te trainen voor de eerste wedstrijd in het kader van de BMX West Competitie 2020 die op 15 maart in Langedijk zal worden verreden. De kaartverkoop gaat hard, dus profiteer nog snel van de laatste kaarten. Meld je aan via info@kleydrivers.nl met je naam en leeftijd. VOL=VOL.

Jelle van Gorkum.