Renée Spijker.
Renée Spijker. (Foto: aangeleverd)

Lokale Held: Renée Spijker

LANGEDIJK - Renée Spijker, de 22-jarige uit Oudkarspel afkomstige singer-songwriter brengt sprankelende debuutsingle 'Alone With You'.

Renée Spijker begeleidt haar zelf op de gitaar, waarbij ze met haar loopstation een heel eigen draai aan haar eigen geschreven nummers geeft. Haar werk is vooral gebaseerd op waargebeurde verhalen en dagelijkse gebeurtenissen.

Met haar muziek probeert Renée mensen samen te brengen door haar gevoel in de nummers zo helder mogelijk binnen te laten komen. Renée is geïnspireerd door onder meer John Mayer, Fink, Billie Marten en Ben Howard. In 2016 won Renée bij de Lakeside story's contest de eerste plaats. Zij trad op bij onder meer bij 3FM, Woodlands Festival, Karavaan, Surfana, de Rob Acda Awards en de Popronde.

Debuutsingle

Renée Spijker bracht haar debuutsingle 24 januari uit. Renée is opgegroeid in een muzikaal gezin - haar vader heeft haar gitaar leren spelen - en door een songwriting workshop van Yori Swart is ze begonnen om eigen nummers te schrijven. Eerste single 'Alone With You' is opgenomen in de Alkmaarse studio Ground Lift Recordings, samen met producer Woody Kilibarda. Het nummer gaat erover dat je jezelf soms kunt verliezen in de liefde en er even geen raad meer mee weet.

Vertrek naar Australië

Na het uitbrengen van 'Alone With You' is Renée begin februari naar Australië vertrokken om daar inspiratie op te doen. Hier begint een nieuwe reis voor de 22-jarige singer-songwriter. Ze blijft een half jaar in Sydney om te studeren, de muziekscene te ontdekken en om verschillende muzikale samenwerkingen aan te gaan. Vanuit Sydney wordt ook haar tweede single uitgebracht.

Meer singles

De komende maanden kunnen we nog drie andere singles van Renée verwachten. Ze werkt toe naar haar EP die eind 2020 moet verschijnen. Met de sprankelende single 'Alone With You' als start gaan we Renée zeker in de gaten houden.

Workshop songwriting

Cultuurcoach Mado de Vries bezocht onlangs een optreden van Renée in het Regthuis in Oudkarspel en was erg onder de indruk van haar optreden. Ze sprak Renée over haar muziek en de plannen die er zijn voor Villa Artquake. Renée is enthousiast over alle ideeën die er onder jongeren leven op het gebied van cultuur. Als Renée weer terug is in Nederland, zal ze voor Villa Artquake een workshop songwriting verzorgen, zodat zij net als Yori Swart andere jongeren zal inspireren om (meer) eigen nummers te schrijven.

Interesse in een workshop songwriting van Renée Spijker, stuur dan een mail naar cultuurcoach Mado de Vries: mado.devries@gmail.com

Winnaar De Grote Prijs

Renée zat voordat ze ging studeren op het Han Fortmann College. Ze won met haar dromerige Folk Pop al in 2015 De Grote Prijs van het Trinitas College. Volgende maand in deze rubriek meer over de winnaars van De Grote Prijs 2020. Op vrijdag 19 en zondag 21 maart strijden de deelnemers in Cool weer om deze mooie prijs. En Shannon Rani uit de vorige rubriek zal zaterdag 20 maart tijdens het Dance Event van het Trinitas College in Cool optreden.

Volg Renée Spijker en Villa Artquake

via Instagram:

reneespijkermusic

villa.artquake.nl