Vrijdagavond 6 maart kunnen sportievelingen zich weer inschrijven voorde Langedijker triathlon.
Vrijdagavond 6 maart kunnen sportievelingen zich weer inschrijven voorde Langedijker triathlon. (Foto: aangeleverd)

Start inschrijving Triathlon Langedijk

LANGEDIJK - Voor de negende keer staat de Van der Voort Groep Triathlon Langedijk op de kalender.

Deze editie wordt op woensdagavond 17 juni gehouden door Stichting Triathlon Langedijk in samenwerking met Triathlonvereniging Zwefilo. Vanaf vrijdagavond 6 maart kunnen sportievelingen zich inschrijven om mee te doen.

Het is een laagdrempelig, recreatief evenement over de kortste triathlon afstanden; circa 600 m zwemmen, 18,4 km fietsen en 5 km lopen. Deelname is individueel mogelijk, maar ook als team van twee of drie atleten, waarbij een ieder één of twee van de onderdelen voor zijn/haar rekening neemt. Dus iedereen die een beetje sportief is, kan meedoen!

De start en finish van het evenement zijn bij Hotel Restaurant De Buizerd aan de Spoorstraat in Noord-Scharwoude. Hier is ook de wisselzone.

Zwemmen in het kanaal

Het zwemmen is direct voor De Buizerd in het kanaal Alkmaar-Kolhorn, daarna wordt er gefietst op een parcours aan de overzijde van het kanaal waarbij de deelnemers een viertal ronden moeten afleggen. Als laatste wordt er gelopen door de Spoorstraat en de Dorpsstraat in Oudkarspel met finish direct voor De Buizerd.

Gezellige drukte

Ook voor het publiek is het evenement prima te volgen, doordat de atleten meerdere malen voorbijkomen. Dat bleek de afgelopen jaren toen het publiek in groten getale langs het parcours stond.

Vooral bij De Buizerd, waar je op het grote terras de deelnemers zowel kan zien zwemmen, fietsen als lopen is het een gezellige drukte. De speaker zorgt voor deskundige verslaggeving met tussendoor en na afloop muziek. Bij de Buizerd is na afloop ook de prijsuitreiking. De eerste start is om 19.30 uur.

Gezelligheid

De animo voor deelname was de vorige edities groot. De individuele inschrijving is snel vol, dus wees er snel bij.

Je kunt deelnemen als gezin, vrienden of bedrijfsteam, waarbij niet alleen het winnen, maar vooral ook het meedoen en de gezelligheid voorop staan.

Inschrijven voor de triathlon kan vanaf vrijdagavond 6 maart 19.30 uur.

Alle informatie over de inschrijving en de triathlon zie www.triathlonlangedijk.nl. Er is plaats voor 150 individuele deelnemers en 50 teams.