Afbeelding
Jan Kramer

10 vragen aan Jan Kramer

Het is algemeen bekend dat de verenigingen het heel erg moeilijk hebben in deze coronatijd. Maar eigenlijk hadden heel veel verenigingen het al moeilijk voor dat de corona uitbrak. Het verenigingsleven is voor heel veel mensen heel erg belangrijk. Kinderen, ouders, eigenlijk is iedereen wel betrokken bij een vereniging. Vanuit ons bedrijf werken wij met veel verenigingen samen. Ik zou heel graag zien dat de verenigingen de juiste steun zouden krijgen vanuit het rijk en vanuit de gemeente.

De vraag van Rick Muileboom: Hoe ziet Jan Kramer de toekomst voor de verenigingen in de coronacrisis?


Ik ben van mening dat we met z’n allen niet zonder de verenigingen kunnen, dus hebben ze de juiste hulp en ondersteuning nodig.

Wie bent u en wat doet u?

Ik ben Jan Kramer. Alweer 52 jaar. Gelukkig getrouwd met Sandra en trotse vader van onze jongens Rob en Mike. Bekend van de voetbal, de beddenrace en natuurlijk mijn prachtige bedrijf SMP SportsCare, een bedrijf in sport en bedrijfskleding.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben dr ien van Jenne en Tiny Kramer, voorheen van café 't Karrewiel.

Wat heeft u met dit dorp?

Geboren en getogen, een echte Langedijker dus. Ik hou van Langedijk. Samen met mijn vrouw en kinderen wonen we in Noord Scharwoude. Ergens buiten Langedijk wonen zal nooit een optie zijn.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

Dat is een lastige. Er zijn heel veel mooie plekken in ons dorp. Maar als ik dan toch moet kiezen. Ik ga dan voor de hoofdvelden van mijn clubs, LSVV en DTS. Prachtige voetbalverenigingen waar ik mooie herinneringen heb.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Dat zijn er heel erg veel. De kermissen, De Lichtjesavonden, De Beddenrace, De Zuurkool bekers en heel veel Langedijker activiteiten.

Toen Mike en Rick Molenaar de Beddenrace wonnen, dat moment, in mijn dorp, ik presenteerde die avond de Beddenrace. Die herinnering blijft mij altijd bij.

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken?

Ik ben gelukkig geen burgemeester, laat ik dat voorop stellen. Vandalisme, onnodig geweld, agressief gedrag, daar heb ik veel moeite mee. Helaas hebben we er tegenwoordige veel mee te maken. Overal om ons heen zien we dit terug. Ik vind dat heel erg. Heb respect voor elkaar. Met elkaar en voor elkaar. Geniet van al het mooie wat we hebben.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Dat is het advies om mijn huidige bedrijf te kopen in 2015. Met dank aan Fred, Willem en Piet. Ik zag het helemaal niet meer zitten maar door deze heren heb ik samen met mijn vrouw uiteindelijk de keuze gemaakt het toch te doen. Ondanks de moeilijke periodes is het de beste keus die ik toen kon maken.

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?

Laat Langedijk blijven zoals het is. Dorps. Genieten met z’n allen van al die mooie dingen die we hebben.

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Mijn opvolger is Willem Witte van Witte Koeltechniek. Willem is betrokken bij heel veel activiteiten in ons dorp. Ik heb veel bewondering voor datgene wat hij allemaal vrijwillig doet.

Willem, hoe ziet de toekomst in Langedijk er uit na corona?