De zwemlessen worden weer hervat. Binnenkort zullen ook de eerste kinderen weer gaan afzwemmen.
De zwemlessen worden weer hervat. Binnenkort zullen ook de eerste kinderen weer gaan afzwemmen. (Foto: Rodi Media/MB)

Zwemmers weer blij naar Duikerdel

NOORD-SCHARWOUDE - Verrast waren de medewerkers van zwembad Duikerdel toen op 11 mei bekend werd gemaakt dat ook de binnenbaden weer open mochten. Met man en macht werd er door team Duikerdel gewerkt om alles voor te bereiden op de stroom bezoekers.

Maandagochtend 18 mei om 07.00 uur kwamen de eerste banenzwemmers met blije gezichten een duik nemen. “Inmiddels zijn we alweer twee weken open en komt de routine er voor zowel bezoekers als medewerkers langzaam in”, aldus Wendy Kostelijk van zwembad Duikerdel. “Het aantal kinderen dat mag herstarten met de zwemlessen wordt langzaam opgevoerd en steeds meer mensen reserveren een plekje voor het aanbod Aquasport en Banen Zwemmen. De mensen zijn blij en tevreden over hoe het bij het zwembad is georganiseerd en hebben begrip voor de situatie dat niet alles kan zoals men gewend was. Ook zwem- en waterpolo vereniging De Reuring pakte deze week haar trainingen weer op.”

Reserveren noodzakelijk

“Om er voor te zorgen dat er niet meer mensen in het water liggen dan mogelijk is met de 1,5 meter regel, is er voor zowel Banen Zwemmen als Aquasport een reserveringssysteem gemaakt. Dit gaat via een webshop die te vinden is op de website van Duikerdel. De oorspronkelijke trainingen zijn losgelaten. Iedereen mag nu aan elk aanbod meedoen ongeacht of je hier kwam zwemmen met een lidmaatschap, een 12 badenkaart, of nooit kwam zwemmen. Je betaald per keer per reservering dus zit nergens aan vast. Een mooi moment even iets ander te proberen.

Meer informatie over protocollen, looproutes en reserveringen leest u op www.duikerdel.nl.