De boeken worden aan de buitenzijde van de bibliotheek ingeleverd via de boekenbus.
De boeken worden aan de buitenzijde van de bibliotheek ingeleverd via de boekenbus. (Foto: aangeleverd)

Weer bedrijvigheid in de bibliotheek

LANGEDIJK - De bibliotheek is gelukkig weer open voor publiek. De afgelopen drie weken zijn er al veel klanten geweest die de gang naar De Binding weer hebben gemaakt. Tassen vol boeken worden ingeleverd en weer meegenomen.

De boeken moeten aan de buitenzijde van de bibliotheek worden ingeleverd via de boekenbus. Daarna gaat elk boek een aantal dagen in quarantaine voordat het beschikbaar is voor een volgende klant. Tereza de Vries van Bibliotheek Langedijk: "Dat is een hele logistieke operatie die met zorg en volgens alle hygiënemaatregelen wordt uitgevoerd. Boeken en andere materialen worden allemaal voor 6 weken uitgeleend. Voor mensen die liever nog niet naar de bibliotheek gaan hebben we nog steeds de Boeken Bezorgservice."

Ook kunnen er weer wat activiteiten worden gestart." Met ingang van 3 juni is het Formulierenpunt weer open. Tijdens deze inloopmiddag kunnen mensen elke woensdag van 13.00 tot 15.00 uur terecht voor gratis hulp bij lastige brieven en formulieren. Daarnaast is vrijdagochtend het Taalcafé weer geopend om 10.00 uur. "Er is ruimte voor een beperkt aantal taalklanten, dus kom op tijd want vol=vol. Het digitale Taalcafé draait al sinds eind maart en blijft voorlopig doorgaan op de woensdagochtend." Op de maandagavond kan ieder die beter wil leren lezen of met de computer wil leren omgaan terecht bij het open leercentrum ‘Leren en Lezen in de bibliotheek’. "De gezellige leestafels en de zitplekken zijn helaas nog gesloten al zijn er sinds deze week wel weer computerplekken beschikbaar. De bibliotheek is nog niet de fijne ontmoetingsplek die het graag wil zijn, maar zo langzamerhand komt er weer wat leven in de brouwerij."

Informatie op www.bibliotheeklangedijk.nl of tel. 0226-313304.