Het dak zit erop!
Het dak zit erop! (Foto: vincentdevriesfoto.nl Vincent de Vries)

Bouw Sporthal Waarland verloopt spoedig

WAARLAND – Vier maanden geleden, donderdag 30 januari werd door wethouder Joke Kruit van de gemeente Schagen, de eerste paal de grond in geslagen. Terugkijkend wat in de afgelopen periode allemaal heeft plaatsgevonden, dan is de conclusie echt onwerkelijk.

‘’Het dak zit erop. En de wandplaten zijn ook al geplaatst’’, zegt Theo Wever, voorzitter van Sportpodium Waarland. Ook zijn medebestuursleden Miranda Jonker (penningmeester), Maikel Gielens (secretaris) en Ad Boekel (algemeen bestuurslid) zijn allen bijzonder trots op dit resultaat. Naast het bestuur zijn zo’n twintig dorpsgenoten actief binnen werkgroepen op het gebied van financiën, bezetting, beheer, bouw en communicatie. Het laat weer eens zien waar het kleine Waarland groot is: met elkaar en voor elkaar.

Flink wat meters

Dankzij de vele vrijwilligers zijn er afgelopen maanden dus flink wat meters gemaakt bij de aanbouw van de sporthal aan de Kerkstraat in Waarland. Ruim 500 m2 kalkzandsteen binnenwanden, ruim 110 m2 metselwerk buitengevel, ruim 260 m2 houtskeletwand; allemaal gedaan door vrijwillige handen! Inmiddels zo'n dan 1200 onbezoldigde werkuren zitten erin. Onder andere van Waarlandse bouwvakkers, tevens spelers van de selectie van voetbalvereniging Con Zelo. En de bovenbouwleerlingen van Kindcentrum Sint Jan die de vrijwilligers graag bedanken met zelfgemaakte kaarten. De leerlingen zien ernaar uit om straks in de sporthal te kunnen gymmen en trainen.

Bouwplaats

Het is duidelijk dat inwoners uit Waarland graag even een kijkje willen nemen op de bouwplaats om met eigen ogen te zien hoe de bouw vordert. Theo: "Maar zomaar de bouwplaats op lopen kan niet. Dit is qua veiligheid niet wenselijk. Om iedereen toch de gelegenheid te geven om te kijken, is er op de zaterdagen, alleen als het hek open staat, rond 15.00 uur een inloopuurtje. Kom gerust even aanwaaien!"

Dankzij de vele vrijwilligers zijn er flink wat meters gemaakt bij de aanbouw van de sporthal.
Afbeelding
Afbeelding