CC Heiloo begroette directeur Rob Baltus de leerlingen bij de entree.
CC Heiloo begroette directeur Rob Baltus de leerlingen bij de entree. (Foto: aangeleverd)

Feestelijke ‘eerste’ schooldag op PCC Heiloo

HEILOO - De schooldeuren van PCC Heiloo gingen dinsdag 2 juni en woensdag 3 juni weer een klein beetje open! Het onderwijsproces op school is weer opgestart, dus de leerlingen werden voor het eerst sinds de lockdown weer terugverwacht op school. Van die ‘eerste' schooldag maakte de school een feestje!

'We gaan hybride lesgeven'

Het schoolleven op PCC Heiloo gaat er toch wat anders uitzien dan voorheen. Directeur Rob Baltus: “We gaan ‘hybride’ lesgeven. Dat betekent dat om en om de helft van de klas een dag op school les krijgt, terwijl de andere helft via Google Meet dezelfde dag de lessen thuis volgt via de computer. Alles wat de docent op het smartboard toont, ziet de leerlingen thuis ook.” Het gewone lesrooster wordt aangehouden, maar de lessen zijn ingekort tot 30 minuten, zodat voldoende tijd overblijft voor opdrachten en huiswerk.

Sportieve school

Baltus: “Als sportieve school is voor ons ook belangrijk om de gymlessen te hervatten. Die hebben we aan het eind van de schooldag gepland, zodat leerlingen thuis kunnen douchen.” In samenwerking met de Heiloose sportcoaches en sportstudenten is een programma tot aan de zomervakantie opgesteld, met tientallen challenges voor de leerlingen.

Vastomlijnd

De lesdagen starten voortaan om 8.30 uur en uiterlijk om 12.45 uur vertrekken de leerlingen weer naar huis. Aankomst op en vertrek van school verloopt volgens strikte procedures. Ook de bewegingen binnen de school zijn vastomlijnd. De leerlingen van PCC Heiloo zullen op hun ‘eerste’ schooldag wel even moeten wennen aan alle nieuwigheid. De meesten kijken er echter enorm naar uit om weer naar school te mogen en elkaar te zien. Dat geldt zeker ook voor docenten en alle medewerkers.

Ballonnenboog

De ‘eerste' schooldag werd daarom feestelijk aangekleed. Leerlingen liepen onder de ballonnenboog door en gingen over de rode loper de school in, waar ze werden begroet door hun docenten. In hun mentorklas vonden ze een persoonlijke begroeting en iets lekkers. Er werd eerst royaal tijd uitgetrokken om elkaar te begroeten en goed bij te praten.
Het werd een bijzondere en feestelijke schooldag op PCC Heiloo!

Op PCC Heiloo gaan ze 'hybride' lesgeven.