De Stichting Vier het Leven ontving van de leden van Rabobank Zaanstreek, door het programma Rabo ClubSupport, een donatie.
De Stichting Vier het Leven ontving van de leden van Rabobank Zaanstreek, door het programma Rabo ClubSupport, een donatie. (Foto: aangeleverd)

Vier het leven, juist nu!

ZAANSTREEK - De Stichting Vier het Leven ontving van de leden van Rabobank Zaanstreek, door het programma Rabo ClubSupport, een donatie. Een mooie opstap naar het uiteindelijke doel: een mini-matinee met optreden in de Bullekerk.

Donatie Rabobank Zaanstreek voor stichting die senioren helpt

"Juist nu is het leven vieren ontzettend belangrijk", zegt Saskia Eggermont, regiocoördinator van Stichting Vier het Leven in de Zaanstreek. "We horen uit allerlei hoeken verhalen van ouderen die nu extra eenzaam zijn en die onze uitjes missen. Dat begrijpen we zo goed, maar er zijn momenteel gewoon weinig mogelijkheden, met de theaters, bioscopen en musea gesloten of beperkt open. Terwijl het juist voor ouderen zo belangrijk is om nieuwe ervaringen op te doen. Zelf iets organiseren dan maar, besloten we. Voor de broodnodige financiële ondersteuning besloten we in te schrijven voor Rabo ClubSupport, waar we een mooi bedrag van ontvingen."

Mini-matinee

"Voor onze doelgroep, ouderen vanaf 65 jaar, is alleen uitgaan vaak lastig. Ze durven niet meer in het donker, vinden het ongemakkelijk of zijn niet mee goed ter been, waardoor ze extra hulp nodig hebben. Dan is het prettig om met een van onze vrijwilligers mee te gaan. We vinden dat in een land waar mensen steeds ouder worden, de overheid zich terugtrekt en sociale cohesie vermindert, ouderen de kans geboden moet worden om het leven te vieren door er samen met anderen op uit te gaan. Sociaal-culturele arrangementen lenen zich bij uitstek voor deze missie, Een mooie voorstelling, muziek of kunst dompelt je onder in een andere belevingswereld. Nu dat even niet meer kan hebben we besloten zelf een minimatinee te organiseren. Fantastisch dat Cultureel Centrum de Bullekerk in Zaandam ons idee omarmt en de locatie voor dit doel ter beschikking stelt. We zijn momenteel druk aan het bekijken welke mogelijkheden er zijn om dit, het liefst nog in december, plaats te laten vinden."

Rabo ClubSupport

Met Rabo ClubSupport biedt Rabobank Zaanstreek kennis, het netwerk en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst. De leden van de bank bepalen welke clubs ondersteuning ontvangen. In november van 2020 ontvingen 94 clubs uit de Zaanstreek een donatie.