Je voetbalkennis bijspijkeren bij de WSV1930 Voetbalschool.
Je voetbalkennis bijspijkeren bij de WSV1930 Voetbalschool. (Foto: aangeleverd)

Talent ontwikkelen in Voetbalschool

WORMER - Afgelopen najaar deden vijftig deelnemers mee aan de WSV1930 Voetbalschool. Uit de handen van de trainers hebben alle deelnemers hun welverdiende diploma in ontvangst mogen nemen.

Bij de WSV1930 voetbalschool, De Middenlijn 1, is iedereen welkom. Michel Dekker, hoofdtrainer en ontwikkelaar van de WSV1930 Voetbalschool, is inmiddels al zeven jaar bezig en is heel duidelijk in zijn voetbalvisie.

Innovatief

"Met recht kan je zeggen dat we de meest innoveerde voetbalschool zijn in de regio. Door onze hoofdsponsor FEBO kunnen we blijven innoveren in het voetbalspel. Wij werken met Smartgoals en een spelersvolgsysteem. Maar ook zetten we andere innovaties in om deelnemers extra uit te dagen. Al mijn vrije tijd zit in het ontwikkelen van jeugdspelers. Hiervoor heb ik ook mijn eigen Keuze in Voetbal Academy ontwikkelt. Dit is een voetbalplatform voor voetbalclubs en trainers. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van voetbaltrainingen en uniek in het maken van voetbaltraining in animaties of 3D. Deze innovatie gebruiken we ook bij onze eigen voetbalschool."

Op vrijdag 12 februari start de gratis proeftraining. Op vrijdag 19 februari begint de nieuwe voorjaarsmodule. Inschrijven kan op www.wsv1930voetbalschool.nl Beginnende spelers kunnen starten bij de voetbalmodule Techniek. Bij deze trainingen wordt gewerkt met een specifieke FIT programma om kracht te combineren met veelzijdig te bewegen.

Voor de gevorderdere spelers is de voetbalmodule Skills Athletic ontwikkeld. Dit is een stappenplan waarbij gebruik wordt gemaakt van leerlijnen in partijvormen. Ook hier wordt gewerkt met het specifieke FIT programma om kracht te combineren met veelzijdig te bewegen. Zie de website voor een voorbeeld hoe wordt gewerkt. Vanuit de 1v1 naar 4v4 wordt ook gebruik gemaakt van cognitieve en chaos voetbaltrainingen.

Eigen visie

"We trainen dus het brein en dwingen spelers om snel een oplossingen te laten vinden. Voor de echte talenten bieden we Privétrainingen aan, deze zijn op maatwerk ingericht, ook hier maken we gebruik van ons specifieke FIT programma om kracht te combineren met veelzijdig te bewegen. Ook bij de keepers gebruiken we onze eigen visie, waarbij invloeden van diverse methodieken samen komen. De trainingen hebben zowel technische, tactische als fysieke onderdelen, die gedurende de gehele cursus in combinatie met elkaar aan de orde komen. Het trainingsprogramma is op leeftijd ontwikkeld en ook hier werken we met uitdagende innovaties", aldus Michel Dekker. Jongens en meisjes in de leeftijd van zes tot en met vijftien jaar kunnen bij de Voetbalschool terecht. Meer info: www.wsv1930voetbalschool.nl